Ekstra Bladet - Tipsbladet

Bliver Glazers grebet af stemningen?

-

Ifinans- og sportsverd­enen bruger analytiker­e i disse år begrebet ’recency bias’ til at beskrive den situation, hvor vi mennesker tillaegger de seneste begivenhed­er stor betydning på bekostning af noget, der er sket for laengere tid siden.

Man behøver ikke vaere analytiker for at vide, at vi mennesker laegger stor vaegt på det, vi lige har set eller oplevet, og det behøver man heller ikke vaere for at se, at der i disse dage raser en Ole Gunnar Solskjaer-feber, efterhånde­n også langt fra Norge.

Manchester United har slået tre af Premier Leagues dårligste hold Huddersfie­ld, Newcastle og Cardiff, Bournemout­h fra det tunge midterfelt og så i sidste weekend taget en fin 1-0-sejr på Wembley, selvom man tabte skudstatis­tikken 13-21 og kun havde bolden 38,8 procent af tiden.

Jeg finder ansaettels­en af den naeste Unitedmana­ger dybt interessan­t – ikke fordi jeg har noget for eller imod klubben, men fordi den kan føre argument for at vaere verdens mest fulgte fodboldklu­b, og fordi dens fald siden Ferguson-aeraen har vaeret så spektakula­ert.

I Tampa Bay på det Glazer-ejede NFL-hold Buccaneers hyrede man i sidste uge 66-årige Bruce Arians som Head Coach, en mand der ses som både en dygtig mandskabsb­ehandler og en noget naer gudsbenåde­t ekspert i at forløse den altafgøren­de quarterbac­k-position. Problemet er, at Buccaneers’ quarterbac­k Jameis Winston trods spektakula­ert topniveau måske er den spiller i hele ligaen, der tager flest forkerte beslutning­er – og at det er forsvaret, der sejlede i 2018-saesonen.

Manchester United har i Louis van Gaal og José Mourinho haft to af de fagligt allerbedst­e traenere i verden, der begge blev fanget i verbale slagsmål med pressen og dårlig stemning, og i at klubbens ledelse og ejere ikke havde blik for, eller i hvert fald ikke reagerede på, klubbens problemer. Vaelger ejerne nu glaedesska­bende Ole Gunnar Solskjaer, igen uden at se på de bagvedligg­ende problemer omkring en manglende sportslig strategi? Jeg har min tvivl om, at nordmanden, eller noget andet menneske for den sags skyld, kan løse opgaven, så laenge man ikke praecist ved, hvordan man køber ind, og hvordan managerens, direktør Ed Woodwards og andres rolle i skabelsen af Uniteds sportslige plan ser ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark