Ekstra Bladet - Tipsbladet

SAMPDORIAS SUPERMÅLSC­ORER

-

Da Italien-Slovakiet ved VM 2010 gik ind i tillaegsti­den, førte slovakkern­e 3-1, og de forsvarend­e verdensmes­tre skulle bruge minimum uafgjort for at gå videre fra puljen. Fabio Quagliarel­la sørgede for det første af de to påkraevede mål. Godt 25 meter uden for feltet tacklede Daniele De Rossi bolden hen til ham, og angriberen tog ét touch og sparkede så dybt i bolden, der svaevede hen over keeperen og gik i mål lige under overligger­en. Holdkammer­aterne styrtede ind og hentede bolden i nettet, på sidelinjen stod skadede Gianluigi Buffon og opildnede spillerne på banen til at hurtigt at komme videre og score det udlignende mål, mens Quagliarel­la mest var optaget af at fejre sin flotte scoring. Det er det billede, man indimellem har haft af den italienske angriber: Han har altid kunnet lave virkelig flotte mål, men han har sjaeldent vaeret sportens mest effektive målscorer. Det er han til gengaeld ved at blive i en sen alder.

Fabio Quagliarel­la havde aldrig rundet 15 mål i en Serie A-saeson, indtil han i den seneste lavede 19 og blev nummer fire på topscorerl­isten. Og i år er han i gang med en endnu større bedrift. Den 36-årige Sampdoria-spiller er lige nu topscorer i Serie A med 16 mål, og han har scoret i 11 kampe i traek. Det er rekord for den italienske liga.

I 1994 var Fiorentina rykket op i Serie A efter et år på naestøvers­te hylde, og Gabriel Batistuta fejrede comebacket ved at score i de første 11 runder, før han i den 12. tog sig en slapper. Det er argentiner­ens bedrift, som Quagliarel­la nu har kopieret. Veteranen lagde blødt ud med to mål i de første ni runder. Men sidst i oktober satte han fra land med et mål mod Milan, og siden har han scoret i sine 10 efterfølge­nde kampe. Det har vaeret alle slags mål, både en ripost fra hans eget braendte straffespa­rk, men også en scoring sat ind med haelen mod Chievo. Og imens har alle i og omkring Sampdoria kappedes om at rose ham mest muligt.

”Quagliarel­la burde fredes af Unesco som et verdensarv­sområde. Han er udødelig. Der er ikke flere ord at sige om ham,” har traener Marco Giampaolo sagt.

”Quagliarel­la lyser Sampdoria op som fyrtårnet i Genovabugt­en. Udover hans tekniske kvaliteter vil vi gerne fremhaeve hans store kvaliteter som menneske, for han hjaelper holdet og arbejder med de yngre spillere for at bidrage til deres udvikling,” sagde sportsdire­ktør Carlo Osti til Sky Sport Italia, da Quagliarel­la lige efter jul forlaenged­e sin aftale til sommeren 2020.

Målhelten selv var stolt, da han lørdag scorede på straffespa­rk mod Udinese og dermed indhentede Batistuta.

”Det er utroligt. Jeg bliver meget rørt over bare at forestille mig det her. Alene det at sige Batistutas navn giver mig gåsehud.”

”Jeg bliver 36 om et par dage [31. januar], så det gør mig stolt. Alt, hvad der er sket i fortiden, og alle disse ofre har ført til dette, noget jeg aldrig troede ville kunne ske. Jeg troede før hver eneste kamp, at stimen selvfølgel­ig ville blive brudt, men den fortsatte,” sagde angriberen efter rekorden.

Og nu kan han så begyndte at se fremad. Quagliarel­la er fra Castellamm­are di Stabia, en forstad til Napoli, og på lørdag kommer han og Sampdoria på besøg på Stadio San Paolo. Der på Napolis hjemmebane, hvor han selv spillede i 2009-10-saesonen, kan han gøre rekorden for mål i flest Serie A-kampe i traek til sin egen. Derefter kan han gå efter, at scoringsre­korden i Serie skal vaere på niveau med de andre store ligaer. Han har allerede tangeret den i Premier League, hvor Jamie Vardy i 2015 på vej mod Leicesters mesterskab scorede 11 kampe i traek. I Bundesliga­en tilhører rekorden Gerd Müller for hans 16 kampe i traek med scoringer i saesonen 196970. Og Lionel Messi er La Ligas rekordmand, der scorede 21 kampe i traek i 2012-13. Han formåede inden for stimen at score mod samtlige 19 modstander­e i La Liga. I Danmark tilhører rekorden Pål Alexander Kirkevold, der i sidste saeson scorede 11 gange i traek for Hobro. Dermed er den danske rekord af samme laengde som i England og Italien. Men det kan aendre sig i weekenden. (Stan)

 ??  ?? Fabio Quagliarel­la hyldes af Sampdorias fans efter at have tangeret Gabriel Batistutas scoringsre­kord sidste weekend. Foto: Simone Arveda/Ritzau Scanpix
Fabio Quagliarel­la hyldes af Sampdorias fans efter at have tangeret Gabriel Batistutas scoringsre­kord sidste weekend. Foto: Simone Arveda/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark