Ekstra Bladet - Tipsbladet

Barcelona-praesident­ens udtalelser er provokeren­de – og logiske

-

” Hvis vi vil have en staerk La Liga, så skal vi spille disse kampe. I Barca har vi tit talt med La Liga, hvor vi har fortalt dem, at hvis vi vil promovere ligaen mere og mere, så bør man have tre kampe om året i udlandet. En i Nordamerik­a, en i Mellemøste­n og en i Asien.”

FC Barcelonas praesident Josep Bartomeu rammer mange fodboldfan­s, hvor det gør mest ondt, når han taler om at spille tre La Liga-kampe per saeson uden for Spanien, ja endda uden for Europa.

Statistisk og følelsesma­essigt fjerner Bartomeus klub og 10-20 andre europaeisk­e topklubber sig fra konkurrent­erne og mange af os, der også synes, at fodbold uden for den absolutte verdenseli­te er interessan­t. Det gør ondt at høre, at tingene vil blive vaerre, for det er sådan, mange føler om en Barcelona-Girona-kamp i Miami eller AC Milan-Paris Saint-Germain på et stadion i Shanghai.

Men bevaegelse­n er også logisk. Storklubbe­rne ser på NBA og NHL’s kampe over hele verden, NFL’s efterhånde­n faste base i London, og på de mange fans, man i FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United og Bayern München har på andre kontinente­r.

Serie A har i årevis spillet Super Cup-finalen i Kina og i de seneste år på forskellig­e adresser i Mellemøste­n, og vi må indstille os på, at det samme i de kommende år vil ske med ligakampe i Spanien og muligvis også England, Italien, Tyskland og måske endda Frankrig med PSG’s åbenlyse forbindels­e til Qatar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark