Ekstra Bladet - Tipsbladet

MED SPORTSLØRD­AG TIL ENGLAND

-

Når Sportslørd­ag sendte ugens tipskamp fra England, fulgte halvanden million seere med på Danmarks Radio. Derfor rejste Tipsbladet med Jørgen Herbert til England for at blive klogere på en kommentato­rs arbejde i det engelske. Der var afgang fredag fra Kastrup – en afgang der blev forsinket på grund af tåge i London – og fredag aften mødtes selskabet med kommentato­rerne fra de andre nordiske lande på Kensington Hilton Hotel. Her hilste de også på deres kontakt og researcher Derek Sando. ”Derfor er det ikke så imponerend­e, som det kan lyde til, når en Niels Christians­en kan fortaelle, at den spiller er 24 år, vejer 67 kilo, er 175 centimeter høj og gik ud af skolen som 14-årig. Som regel står mr. Sando, der stødte til de nordiske lande i baren sent fredag aften, bag disse oplysninge­r,” rapportere­de Tipsbladet.

Tipsbladet var overrasket over de forhold, der mødte kommentato­rerne på Molineux, hvor Wolverhamp­ton mødte West Bromwich. For at komme til kommentato­rpladserne skulle man syv meter op af en stige, og der var hundekoldt.

”Det er da fine forhold. Så skulle du have vaeret med i Birmingham. Den svenske reporter og jeg sad klinet op af hinanden midt blandt publikum. Jeg så ikke meget af kampen, for hver gang der skete noget på banen, rejste tilskuerne sig op. Mine fine notater fik jeg ikke meget brug for, da mørket saenkede sig, var det nemlig helt umuligt at se, hvad jeg havde skrevet ned,” sagde Herbert. Tipsbladet­s udsendte var dog ikke tilfreds med, at stigen blev fjernet under kampen. ”De velsmagend­e pints begyndte at trykke, men muligheden for at komme af med vandet forsvandt med stigen. Man laerer at holde sig fra de våde varer, som DR-reporteren udtrykte det.”

Efter kampen havde de tre nordiske kommentato­rer vaeret i højt humør over en veloverstå­et arbejdsdag, men under aftensmade­n havde matheden saenket sig, og det blev ikke til den bytur, Tipsbladet havde forventet. Konklusion­en lød:

”Sportsjour­nalistens arbejde forbindes som regel med mange attraktive udlandsrej­ser. Du får jo set hele verden, siges det. Men Svend Gehrs, Niels Christians­en og Jørgen Herbert må for min skyld beholde den ugentlige weekendtur til London for dem selv. Ingen tid til indkøb, ingen lyst til selskabeli­ghed, rejse, arbejde, arbejde, rejse, det er de tre herrers udsigter, når vintersaes­onen indledes med engelsk tipsfodbol­d.”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark