Ekstra Bladet - Tipsbladet

DIEGO SIMEONE SAGDE NEJ TIL SOLBAKKEN

-

Imaj 2016 var Parken i feststemni­ng. Over 27.000 tilskuere var på plads til saesonens sidste kamp mod AGF og til at fejre det mesterskab, der var blevet sikret nogle uger forinden. Efter kampen holdt også spillere og traenere mesterskab­sfest, men Ståle Solbakken gik tidligt hjem. Sammen med den tekniske direktør Johan Lange skulle han tidligt op naeste dag. De skulle i al hemmelighe­d nå et morgenfly til Milano for at møde den spiller, der skulle vaere sommerens store FCK-transfer: Giovanni Simeone, søn af Atlético Madrid-traeneren Diego Simeone.

”Vi havde haft folk i Sydamerika og var blevet meget interesser­ede i ham og havde talt med ham dernede. Alt var på plads i forhold til skiftet. Så vi skulle flyve til Milano og derfra videre i lejebil til Bergamo for at møde Giovanni og hans agent til en sidste snak,” afslører Solbakken.

Den da 20-årige Giovanni Simeone havde det seneste år spillet for den argentinsk­e klub Banfield som udlejet fra storklubbe­n River Plate.

”Det var en superangri­ber, som havde passet ekstremt godt til os. Han er staerk i presspille­t, aggressiv, hård og har selvtillid og x-faktor,” siger Solbakken.

Et par dage forinden havde Giovannis far stået på sidelinjen som traener til den anden Champions League-finale på tre saesoner med Atlético Madrid. Og efter at den første blev tabt efter forlaenget spilletid i 2014, endte det denne gang med et nederlag efter straffespa­rkskonkurr­ence og igen mod bysbørnene Real Madrid. Et nederlag, som ramte Diego Simeone hårdt og muligvis påvirkede sønnens planlagte skifte til FC København.

”Vi var på vej til lufthavnen, da Johan pludselig fik et telefonopk­ald fra Simeones sekretaer. Han fortalte, at Simeone var helt i kulkaelder­en efter Champions League-finalen. Og nu havde han nedlagt veto mod sønnens skifte: ’Mister Simeone has changed his mind’,” fortaeller Solbakken om den uventede udvikling.

”Så stod vi der. Vi havde allerede bestilt flybillett­er til København til Giovanni. Alt var virkelig på plads, og Giovanni var meget positiv omkring det. Vi havde også droppet interessen i et par andre spillere, så langt var vi,” fortsaette­r Solbakken.

”Jeg prøvede selv at komme til at tale med Diego Simeone for at overbevise ham om, at det var det rigtige for hans søn at komme til FCK. Men det var helt umuligt at komme i kontakt med ham. Han var så langt nede efter finalen og overvejede at stoppe som Atlético-traener.”

I stedet blev Andrija Pavlovi sommerens angrebsind­køb i København, der i det ellers så succesrige Champions League-efterår i 2016 givetvis godt kunne have brugt Giovanni Simeones kvaliteter i de taette opgør mod Leicester og FC Porto.

I stedet skiftede Giovanni Simeone et par måneder efter det aflyste møde med Solbakken og Lange til italienske Genoa. Her scorede han 12 mål i sin første saeson i Serie A og blev et år senere solgt videre til Fiorentina for 112 millioner kroner. Også i Firenze har han vist klassen og er i dag del af det argentinsk­e landshold, hvor han scorede i sin debut i september mod Guatemala og nu står noteret for fem kampe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark