Ekstra Bladet - Tipsbladet

NU ER DET RESTEN AF EUROPA (OG LEAGUE ONES) TUR

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN @TroelsBage­rT

Torsdag klokken 18 dansk tid var det slut med spillerkøb i de 20 Premier League-klubber, da ligaens selvbestal­tede transfervi­ndue lukkede i forud for fredagens ligapremie­re, hvor Liverpool og Norwich mødes på Anfield.

Det er den anden saeson i Premier Leagues eksperimen­t med at lukke vinduet tre uger før, at kollegerne i La Liga, Bundesliga­en, Ligue 1 og de fleste andre europaeisk­e ligaer stopper med at handle. Kun Serie A er gået med på Premier Leagues idé og lukker derfor 23. august, dagen før saesonprem­ieren, og om Premier League bliver ved med at lukke vinduet før konkurrent­erne, der i hvert fald på papiret får en fordel af at have tre uger ekstra, får vi at se i kommende år.

Men lukningen af transfervi­nduet i Premier League betyder ikke, at der bliver stille på det engelske marked, eller at den tidlige deadline er en ulempe for alle.

Fordi Premier Leagues topklubber har tre uger mindre til at købe spillere, er isaer klubberne med store budgetter og gode ungdomsafd­elinger tilbagehol­dende med at sende deres dygtige unge spillere med langt til spilletid vaek før deadline 8. august.

Tag markedet sidste år. I Manchester City blev den lovende angriber Patrick Roberts lejet til samarbejds­klubben Girona den 16. august, Tottenhams Cameron Carter-Vickers tog til Swansea 25. august, Michy Batshuayi røg til Valencia 10. august og Tiemoué Bakayoko til AC Milan 13. august fra Chelseas brede trup, og Arsenals lovende forward Reiss Nelson fik en saeson på leje i Hoffenheim på den tyske transferde­adline 31. august.

Der er langt flere eksempler at tage af i august 2018, hvor man også kunne se, at nogle af de mest attraktive britiske talenter blev lejet fra Premier League- til Championsh­ip-klubber umiddelbar­t før ligastart i Championsh­ip og transferde­adline i den bedste raekke, hvor Premier League-klubberne havde et mere tydeligt billede af deres trup for den kommende

saeson end fem uger tidligere ved traeningss­tart.

I år har Championsh­ip valgt at følge trop med Premier League og lukkede derfor ned for lejeaftale­r samtidig med Premier Leagues transfervi­ndue i går klokken 18, som altså nu også er Championsh­ips transfervi­ndue.

Af den årsag var der ekstra travlt i Championsh­ip i de seneste uger.

Fulham gjorde to af de bedste handler før Premier Leagues deadline ved at leje portugisis­ke Ivan Cavaleiro i Wolverhamp­ton og Anthony Knockaert, tidligere kåret til saesonens spiller i Championsh­ip, fra Brighton.

Kamil Grabaras lejeaftale med Huddersfie­ld ser fornuftig ud, Derby fik fingre i Evertons engelske U21-landsholds­spiller Kieran Dowell til den offensive midtbane, Swansea har lejet tre mand, og det lykkedes Birmingham at få fingre i Chelseas 21-årige midtstoppe­r Jake Clarke-Salter på leje, selvom Chelsea har holdt på deres folk på grund af transferfo­rbuddet.

Nu er der så League One-klubber og udenlandsk­e klubber tilbage for Premier League-hold og deres unge spillere, der ikke har udsigt til spilletid, så hvis Superliga-klubber med mod på det har lyst til at forhandle med Premier League-hold, skal de i år ikke konkurrere med de 24 klubber i Championsh­ip. Om man så kan gøre sig selv mere attraktiv end midterklub­ber i Belgien, Holland og Portugal eller topklubber­nes partnere som Girona og Vitesse Arnhem er en anden sag.

 ??  ?? Patrick Roberts var i sidste saeson udlejet til Girona og får i år chancen hos Premier Leagueopry­kkeren Norwich. Roberts er ejet af Manchester City, der købte ham til ungdomsafd­elingen fra Fulham i 2015. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / Ritzau Scanpix
Patrick Roberts var i sidste saeson udlejet til Girona og får i år chancen hos Premier Leagueopry­kkeren Norwich. Roberts er ejet af Manchester City, der købte ham til ungdomsafd­elingen fra Fulham i 2015. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark