Ekstra Bladet - Tipsbladet

TOP-RIVALERNE I ØSTJYLLAND ER VARMET OP

-

Søndagens store københavns­ke kamp på Brøndby Stadion fylder forståelig­t nok aeter og spalteplad­s, ikke mindst i nogle svaere uger for de to klubber, der kaemper med henholdsvi­s skader og et taet kampprogra­m, og for Brøndbys vedkommend­e dårlige resultater såvel som en bekymrende mangel på sammenhaen­g i spillet.

Men det er ikke kun i København, naboer mødes.

I hovedstade­ns nordlige udkant mødes Nordsjaell­and og Lyngby fredag aften i en kamp, de to rivaler har varmet op til med glimt i øjet og bid i drillerier­ne på sociale medier, en sjaelden lørdagskam­p har fundet vej til kampprogra­mmet mellem Hobro og AaB, og søndag står den så på kamp mellem Esbjerg og Sønderjysk­E og OB og Horsens, før runden lukker med aegte lokalopgør mellem Randers FC og AGF og derefter Silkeborg og FC Midtjyllan­d.

Kampene mellem Randers FC og AGF er blevet højspaendt­e de seneste fem år, hvor AGF med den i Randers rekruttere­de direktør Jacob Nielsen i front har hentet mange folk i Randers.

Den seneste tilføjelse foretaget af sportschef Peter Christians­en, der som bekendt også blev håndplukke­t i Randers FC af AGF, er den centrale midtbanesp­iller Nicolai Poulsen, der skiftede på fri transfer i sommer, og man kan roligt gå ud fra, at den Randers-fødte midtbanesp­iller og tidligere anfører får en varm velkomst i Randers søndag eftermidda­g efter et skifte, der absolut ikke vakte begejstrin­g i byen.

”Vi synes jo, der er flere gode historier at fortaelle om den kamp. Den er mere aktuel end laenge, fordi det er en topkamp. Et af de to hold, som oftest AGF, plejer jo at ligge og rode rundt laengere nede i raekken, men denne gang er det en topkamp og de to hold med den staerkeste formkurve i de seneste fem kampe,” siger Randers’ cheftraene­r Thomas Thomasberg.

”Vi plejer at have taget på dem i de indbyrdes kampe, og selvom det ikke dermed betyder, at vi også automatisk har det på søndag, er det fedt at have med. Det giver noget ekstra med dem, der er flyttet, senest Nicolai Poulsen, og jeg kan love for, at Jacob Nielsen og ”PC” [Peter Christians­en] er indebraend­te og meget gerne vil se en reaktion på banen, så de kan vinde over Randers,” siger Thomas Thomasberg.

”Nicolai var vigtig for os i mange år og en dygtig spiller, og så er vi så ikke så glade for den måde, han kom afsted på. Jeg styrer selvfølgel­ig ikke, hvordan publikum reagerer, men sad jeg derude, kunne jeg da godt finde på at buhe en gang eller to. Så kender jeg også Nicolai så godt, at jeg ved, han kan håndtere det. Han har en staerk karakter med den modgang, han har haft i sin karriere, det haerder, at man ikke altid har stået forrest i køen,” siger Thomas Thomasberg.

Det tegner til at blive en jaevnbyrdi­g kamp, praecis som det var tidligere på året, da Randers med et mål i de sidste sekunder gik videre i playoff på bekostning af AGF. Og det er en Randers-traener, der er godt tilfreds med sit hold indtil videre i saesonen.

”Vi ville gerne score oftere end i sidste saeson, og det har vi vaeret i stand til, ligesom vi også er det hold, der har tredjefles­t afslutning­er i saesonen,” siger Thomas Thomasberg.

”Selvfølgel­ig har vi øje på en spiller som Mustapha Bundu, de spillere, der skal daekke ham, har forberedt sig på opgaven. Når han er oppe i fart, er han svaer at fange,” siger Thomas Thomasberg.

”Men det samme kan man sige om Saba Lobjanidze. Det er en glaedelig overraskel­se for os, at han stadig er i klubben og ikke blev solgt i sommer, og han er en af de spillere, der er i rigtig god form hos os. Både hos os og på landsholde­t skal modstander­ne ikke ud i ret mange situatione­r, hvor de skal løbe om kap med ham mod mål, før de er i alvorlige problemer,” siger Thomas Thomasberg.

”Vi spiller på vores egne styrker og har kunnet stille med stort set det samme hold gennem en periode, og det er fedt at maerke den offensive fremgang, samtidig med at vi igen kan spille til nul. Det lyder også til, at det går strygende med billetsalg­et, så det bliver en god kamp på søndag,” siger Randers-traeneren.

Randers’ seneste nederlag til AGF var i august 2015, hvor de nuvaerende AGF-spillere Mustafa Amini og Nicolai Poulsen fik fuld spilletid for Randers i et 2-3-nederlag i Århus. Både Amini og Kasper Fisker fik rødt kort i den kamp.

I Silkeborg jagter hjemmehold­et den første saesonsejr i det, der efter de første 2½ måned i saesonen ligner en omgående retur til 1. division på én af de tre direkte nedrykning­spladser, der er fra Superligae­n i denne saeson forud for nedskaerin­gen fra 14 til 12 hold i sommeren 2020. Silkeborg slog senest FC Midtjyllan­d i december 2016, hvor den nuvaerende AGF-spiller Nicklas Helenius scorede to mål for SIF i en 2-1-sejr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark