Ekstra Bladet - Tipsbladet

GRILL SPILLEDE SIG VARM

-

D et var en begivenhed­srig runde i den tyske pokalturne­ring, der blev afviklet i midtugen.

Dynamo Dresden tog 35.000 fans med til Det Olympiske Stadion i Berlin og tabte efter straffespa­rkskonkurr­ence i en kamp, hvor der både i ordinaer og forlaenget spilletid var udligninge­r i sidste minut.

VfL Wolfsburg tabte hjemme med 6-1 til RB Leipzig, blandt andet på grund af to Yussuf Poulsen-assists, og tweetede torsdag formiddag et billede af måltavlen med den tilhørende tekst ”Happy Halloween ...”

Og så var der Kaiserslau­tern-målmanden Lennart Grill, hvis aften også udviklede sig ganske uhyggeligt, men endte med at blive helt rar.

Den 20-årige keeper spiller til daglig for sit hold helt nede i bunden i den tredjebeds­te raekke, og onsdag mødte Kaiserslau­tern så Nürnberg, et midterhold i 2. Bundesliga­en. Da der manglede et minut af den ordinaere spilletid førte Grill og kompagni 2-1 takket vaere to straffespa­rkscoringe­r af angriberen Timmy Thiele, og målmanden gjorde sit for at køre sejren i land, da han gik ud af sit mål og sikkert greb et indlaeg.

Men så dummede Grill sig på samme vis, som vi i foråret så Vejle-keeper Thomas Hagelskjae­r gøre det mod Esbjerg i Superligae­n. For at købe sig tid lagde Kaiserslau­ternmålman­den bolden på graesset, men han havde bare ikke opdaget, at Nürnbergs angriber Michael Frey havde gemt sig bag hans ryg. Da han fandt ud af det, var det for sent, for ligesom Joni Kauko i foråret gjorde det på Blue Water Arena, stjal Frey bolden og sparkede 2-2-udligninge­n i det tomme mål. Lennart Grill havde tabt sejren på gulvet, og så skulle den 20-årige keeper oven i købet sig samle sig til en halv times ekstra fodbold.

Kampen endte med at gå i straffespa­rkskonkurr­ence, og her stod duellen mellem to målmaend, der må have vaeret en anelse nervøse. For Kaiserslau­tern var det Grill, der skulle forsøge at glemme alt om sit drop. For Nürnberg var det venstrebac­ken Enrico Valentini, som måtte gå i mål, da keeper Patric Klandt blev skadet i den forlaenged­e spilletid, efter hans hold havde brugt alle udskiftnin­ger.

De første 11 skytter, deriblandt Nürnbergs tidligere danske U/21-landsholds­spiller Asger Sørensen, scorede alle, men på det 12. forsøg laeste Lennart Grill rigtigt og kastede sig til sin højre side, hvor han helt ude ved stolpen parerede Tim Handwerker­s spark. Kaiserslau­tern-spillerne styrtede til og tiljublede deres unge holdkammer­at, da pladsen i ottendedel­sfinalen var sikret.

”Det var det mest ekstreme, jeg har oplevet i min korte kariere. Der så man, hvordan man på en halv time kan gå fra at vaere bøhmand til helt,” sagde Grill efter kampen til tv-stationen SWR.

”Jeg tror ikke, det kommer til at ske igen, for man laerer af det her meget hurtigt. I sidste ende var det bare dumt, at jeg ikke havde set ordentligt efter (...) Først var der et dybt chok. Så gav jeg mig selv den opgave, at jeg i den forlaenged­e spilletid og potentiell­e straffespa­rkskonkurr­ence ville vinde kampen for holdet. Det lykkedes heldigvis.”

Lennart Grill har siden årsskiftet vaeret fast mand for sin klub, og han har desuden spillet to kampe for det tyske U/21-landshold dette efterår. I Kaiserslau­tern har han som målmandstr­aener klubikonet Gerry Ehrmann, der spillede mere end 300 kampe og vandt et mesterskab med Tysklands Røde Djaevle, og som siden 1996, tre år før Grills fødsel, har vaeret klubbens målmandstr­aener. Ehrmann nåede ikke at få laert sin elev, at man ikke skal laegge bolden, før man har sikret sig, at der ikke står nogen bagved – men det ved eleven nu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark