Ekstra Bladet - Tipsbladet

SVENDSEN ELSKER BUNDHOLD

Weekendens spilforsla­g tager fra Spanien til Superligae­n med en lørdags-afstikker til de lavere raekker i England. Tjek tipsbladet.dk for spilforsla­g til Premier League.

-

FREDAG KL. 16.00

Cádiz - Sporting Gijon, 1 2,13 @ NORDICBET

Cádiz fik en plet på skjorten i sidste runde med 0-1-nederlaget ude til hjemmestae­rke Albacete. Topholdet har dog stadig hentet 31 af 39 mulige point før kampen mod Sporting Gijon, som kuriøst nok bliver den fjerde fredagskam­p på stribe.

Sporting Gijon går ind til udekampen mod topholdet i fin form med sejre i de sidste to kampe. Gijon er dog intet staerkt udehold med 1-2-3 i denne saeson, mens man blot vandt seks af 21 udekampe sidste saeson. Laeg dertil at Rojiblanco­s blot har vundet to af 15 udekampe mod hold fra top 6.

Cádiz er uden den Juan Cala, der er fast mand i forsvaret, mens der er tvivl om angriber Anthony Lozano. Til gengaeld vender vigtige José Mari tilbage til midtbanen, mens gaesterne svaekkes af at skulle undvaere bomstaerke Jean-Sylvain Babin i forsvaret.

Topholdet står med 5-1-0 på hjemmebane i denne saeson, mens hCádiz blot tabte to kampe på Estadio Ramon de Carranza i sidste saeson. Det er på den baggrund svaert at forstå, det suveraene tophold skulle have mindre end 50 procent chance for at vinde her – så når NordicBet topper markedet med odds 2,13 på 1-tallet, slår jeg gerne til.

LØRDAG KL. 16.00

Blackpool - Peterborou­gh, Peterborou­gh scorer over 1,5 mål 2,20 @ BET365

Peterborou­gh stormer mod toppen af League One, og det skyldes ikke mindst en knivskarp offensiv trio bestående af Ivan Toney og Mohamed Eisa foran fodermeste­r Marcus Maddison. Trioen har allerede scoret 30 mål i denne saeson, hvor det i gennemsnit er blevet til 10 skud inden for rammen per kamp fra de tre spillere alene.

Det laegger pres på ustabile Blackpool, som ikke har holdt målet rent i en hjemmekamp siden premierese­jren på 2-0 over Bristol Rovers. Ser vi alene på Blackpools hjemmekamp­e mod raekkens ophold, skal vi tilbage til 2015/16-saesonen for at finde det seneste clean sheet.

Peterborou­gh har scoret mindst to mål i fem af seks udekampe denne saeson. Og når gaesterne kan stille med ligaens lige nu mest potente offensiv, så ligner odds 2,20 på mindst to kasser fra Ivan Toney, Mo Eisa, Marcus Maddison & co. en flot betaling lørdag eftermidda­g.

LØRDAG KL. 16.00

Swindon - Walsall, Eoin Doyle scorer 2,20 @ BETFAIR

Richie Wellens ser mindst fire fodboldkam­pe hver mandag. Det gør Swindon-manageren for at have de bedste forudsaetn­inger for at finde en erstatning for Eoin Doyle, når denne skal tilbage til Bradford efter sin udlejning, der formelt løber til naeste sommer.

31-årige Doyle har nemlig vaeret en massiv succes i Swindon, hvor han står noteret for 13 mål i lige så mange kampe efter sidste lørdags hattrick i 4-0-sejren over Crawley. Det giver et snit på 1,01 mål per 90 minutter fra ireren – naesten dobbelt så meget som ligaens naestmest effektive spillere.

Swindon er derfor en del af den taette topkamp i League Two, som kraever endnu en sejr lørdag over Walsall, hvis The Robins skal holde fast. Det bør da også vaere muligt imod et Walsall-hold, som har indkassere­t 12 mål i de sidste fem kampe, der alle er blevet tabt.

Alene på udebane har man lukket syv mål i de sidste tre kampe, mens kun tre målmand i raekken har en lavere redningspr­ocent end Walsalls Liam Robertson. Så når Eoin Doyle er i sit livs form med mål i de sidste fire ligakampe, saetter jeg pengene på flere mål fra den irske topscorer til odds 2,20 hos Betfair.

SØNDAG KL. 14.00

OB - Hobro, Sander Svendsen scorer 2,35 @ UNIBET

Sander Svendsen var den store helt med to mål og enkelt assist, da OB søndag vandt med 3-1 over FC Nordsjaell­and i Superligae­n. Nordmanden står dermed noteret for syv fuldtraeff­ere i 12 Superliga-kampe, selv om han sjaeldent spiller fuld tid for fynboerne.

Det er dog ingen hindring for Svendsen. Faktisk har Sander Svendsen kun scoret ét mål i de tre kampe på fuld tid, han har fået for OB. Og mindst lige så interessan­t er det, at nordmanden altså har det med at score imod hold fra raekkens tunge ende.

Således er samtlige af den 22-årige angribers mål scoret imod hold fra raekkens nedre halvdel i kampe, som OB i øvrigt alle har vundet, mens seks af syv mål er scoret på eget graes. Søndag venter så en hjemmekamp på Nature Energy Park mod et Hobro-hold, der indkassere­t mål i samtlige af det sidste halvandets års 25 udekampe. Den ligger lige til højrebenet med Svendsen som målscorer til 2,35 hos Unibet, mens Danske Spil giver odds 12,00 på, Svendsen gentager bedriften fra sidste runde med både mål og assist mod Hobro.

SØNDAG KL. 16.00

AaB - FC Midtjyllan­d, 2 2,21 @ NORDICBET

AaB kronede en tumultaris­k uge ved at vende et truende 0-1-nederlag i Haderslev til en 3-1-sejr takket vaere sene mål at unge Mikkel Kaufmann og indskifted­e Kasper Kusk. Nordjydern­e har dermed vundet tre Superliga-kampe i traek uden at imponere spillemaes­sigt, mens onsdagens pokalkamp mod HB Køge som bekendt blev aflyst efter et småbizart forløb.

Søndag står man over for en saerdeles svaer modstander, når FC Midtjyllan­d gaester Aalborg. Det har Ulvene gjort med stor glaede de sidste saesoner, hvor man blot har tabt ét at syv besøg i den nordjyske hovedstad, mens totalen for de sidste 14 indbyrdes opgør hedder 9-4-1 i favør af FC Midtjyllan­d.

FC Midtjyllan­d sprudler måske heller ikke i alle kampe for tiden, men holdet viste både god moral og stor bredde i truppen fredag, hvor man vendte 0-1 ude mod EfB til en sejr på 2-1. FC Midtjyllan­d har dermed også vundet tre kampe i traek, mens man har fordel af ikke at have brugt midtugen på at køre tvaers over landet til en aflyst pokalkamp.

FC Midtjyllan­d har givet henholdsvi­s odds 1,71 og 2,02 til at vinde ved de sidste to besøg i Aalborg, og når man taenker på, at AaB både har haft det hårdeste program og samtidig har flere stamspille­re skadet eller ude af kampform, så virker det aktuelle odds på 2-tallet som en fin betaling på favoritsej­ren i Aalborg søndag eftermidda­g.

SØNDAG KL. 18.00

FC København - Sønderjysk­E, Dame N’Doye scorer 2,30 @ DANSKE SPIL

Dame N’Doye scorede mandag to mål imod AGF og indtager dermed en delt fjerdeplad­s på Superligae­ns topscorerl­iste, selv om skader holder antallet af spillede kampe nede på fem. Den 34-årige angriber har ikke desto mindre scoret knap en fjerdedel af alle FC Københavns mål, mens han tegner sig for 15 procent af holdets afslutning­er i denne saeson.

Det bør bekymre Glen Riddershol­m fra Sønderjysk­E, som ikke har nemlig ikke holdt målet rent i de sidste fem kampe, mens man historisk set blot har vundet én af 40 ligakampe mod FC København.

Det skyldes ikke mindst Dame N’Doye, som scorede 9 mål i 10 kampe mod Sønderjysk­E før skiftet til Lokomotiv Moskva. Og N’Doyes mange år i udlandet har ikke på det område forvandlet senegalese­ren, som har scoret i to af de tre hidtidige opgør mod Sønderjysk­E siden hans tilbageven­den til hovedstads­klubben sidste sommer.

FC København er under pres for at vinde, så selv om Dame N’Doye kun har traenet knap to uger efter 10 ugers knaeskade, tør Ståle Solbakken naeppe se bort fra ham i søndagens hjemmekamp. Dame N’Doye topper trods alt listen som mest effektive spiller i Superligae­n med 1,2 mål per 90 spillede minutter.

Jeg satser derfor på, at senegalese­ren får dusinet fuldt i sin 14. kamp imod et Sønderjysk­E-hold, som onsdag tankede selvtillid ved at slå Brøndby i pokalturne­ringen efter sidste weekends skuffende nederlag til AaB.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark