Ekstra Bladet - Tipsbladet

”LIVET ER FULD AF SOLSKIN”

Paulus Arajuuri lever og har det godt i sit nye fodboldliv på Cypern

-

Den 18. august spillede Paulus Arajuuri fuld tid i sin kamp nummer 86 for Brøndby, da man på hjemmebane i Superligae­n slog AaB med 2-1, og et par dage senere blev den finske forsvarer så spottet på Cypern som det håndgribel­ige bevis på, at den altid hårdt kaempende og derfor også fan-populaere Paulus var på vej videre i karrieren. Det var også ganske logisk, for han var fyldt 31 år, han havde et halvt år tilbage af sin kontrakt med Brøndby, og klubben ville gerne forandre den centrale del af forsvaret i forhold til det, der var blevet bygget op af Alexander Zorniger.

Så søndagen efter sad Arajuuri på baenken, mens unge Anton Skipper og islandske Hjörtur Hermannsso­n ikke kunne daemme op for AGF i Brøndby, tirsdag blev norske Sigurd Rosted praesenter­et som ny forsvarer i klubben, og onsdag var det så farvel til den store finne, der rykkede til upåagtede FC Pafos på Cypern for omkring en halv million kroner. Men fodboldliv­et er fortsat godt for Paulus Arajuuri, der har lavet en aftale på to saesoner med sin nye klub.

”Det er faktisk et rigtig interessan­t projekt, og jeg har vaeret meget glad for at komme herned. Vi er et nyt hold med mange nye spillere, så det har ikke vaeret den start, som vi håbede på, men jeg synes, at vi er på rette vej. Vi har en rigtig god gruppe af spillere, og selvfølgel­ig tager det et stykke tid, før man finder sammen, men jeg har vaeret meget glad for at vaere her,” fortaeller den finske forsvarer i telefonen fra Pafos, der ligger i det sydvestlig­e hjørne af Middelhavs­øen, hvor klimaet er en smule mildere, og hvor fodboldtra­ditionen ikke er stor.

Faktisk har byen Pafos med de 90.000 indbyggere aldrig spillet en rolle i cypriotisk fodbold, men nu er det håbet, at den seneste sammenlaeg­ning af lokale klubber fra 2014 kan give et slagkrafti­gt mandskab. Det er i hvert fald et internatio­nalt et af slagsen, for den finske Arajuuri er bare en af 22 forskellig­e nationalit­eter.

”Ja, det er virkelig internatio­nalt, og det har vaeret rigtig skaegt. Det er sjovt at møde mennesker fra hele verden, og det er også rart, for fodbolden samler jo folk på den måde, og stemningen i og omkring holdet er rigtig god,” siger forsvarere­n, der blandt holdkammer­aterne kan taelle tidligere Crystal Palace-kanter som Jason Puncheon og Bakary Sako.

”Vi har mange store navne med masser af erfaring, men vi har også dygtige unge spillere, så vi har en staerk trup, men det er jo en holdsport, så det varer altid lidt, før man finder rytmen. Men vi har arbejdet hårdt, og det har set bedre og bedre ud. Så må vi se, hvordan det går,” siger Arajuuri fra en beskeden niendeplad­s i ligaen med de 12 hold, hvilket nu matcher meget godt med 10. og ottendepla­dsen siden oprykninge­n til den bedste raekke i 2017.

Og så har knaeskaden også holdt ham ude af tre kampe, men ellers har det vaeret en fin fodboldmae­ssig udfordring for den finske forsvarer.

”Det er en ny kultur og en ny slags fodbold, og jeg har virkelig nydt det. Der er ikke ret mange mennesker, der kender til fodbold-niveauet på Cypern, men det er godt. Der er hold, der gør det godt i Europa, og jeg har vaeret overrasket over kvaliteten af fodbolden,” siger han.

Og livet uden for banen er også til at have med at gøre.

”Ja, livet er fuld af solskin, og når solen skinner, så... Det er en meget smuk ø, og jeg nyder virkelig livet. Selvfølgel­ig er mit fokus på fodbolden, men det andet er også rart. Det er nemmere at komme op om morgenen, når solen skinner, og Cypern har virkelig overrasket mig. Her er meget smukt – også hernede hvor mit hold er,” siger Arajuuri, der trods de godt 3500 kilometer i fugleflugt­slinje fra det vestlige Cypern til Vestegnen stadig følger sin gamle klub.

”Selvfølgel­ig følger jeg Brøndby, og jeg har fået set en del af deres kampe. Jeg er glad for, at det går godt for dem, for jeg har mange gode minder derfra, og det er en klub, der står mit hjerte naer,” siger den finske forsvarer, der pludselig forsvandt og fandt et nyt fodboldliv i Pafos FC.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark