Ekstra Bladet - Tipsbladet

Eriksen skal have ny adresse

- Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

Mathias ”Zanka” Jørgensen og Simon Kjaer var på overarbejd­e og klarede sig forbilledl­igt i Dublin, og sammen med Henrik Dalsgaards og Martin Braithwait­es flotte aflevering og afslutning ved scoringen er det er nok det bedste, der er at sige om selve kampen, der sendte Danmark til EM med to hjemmekamp­e og en lodtraekni­ng med Putins Rusland om den tredje.

For det var ikke nogen god, beregnende eller kølig kamp med Danmark i kontrol.

Det var et dansk landshold, der reagerede i stedet for at agere mod en modigt kaempende men ikke specielt dygtig modstander, og som overlevede på individuel­le forsvarsak­tioner mod spillere, der ikke er i naerheden af at have eksempelvi­s schweizern­es individuel­le niveau, eller for den sags skyld belgiernes og russernes niveau i gruppespil­let til sommer.

Den kamp er glemt til sommer, men det bidrage markant til stemningen og det danske spil, hvis Christian Eriksen genfinder sin ’mojo’ og får spilletide­n såvel som glaeden tilbage i en anden klub end Tottenham, når transfervi­nduet åbner igen til januar.

Nuvel, det kan aendre sig i London med skiftet fra Mauricio Pochettino til José Mourinho, der efter min mening bliver gjort til en for stor bussemand i disse dage, men mon ikke London og Tottenham repraesent­eret ved direktør Daniel Levy snart er et overstået kapitel for Christian Eriksen og omvendt efter et 2019, der ud over den magiske vej til Champions League-finalen ikke har vaeret godt for parterne. Det ville i hvert fald vaere noget af en historie, hvis det pludselig lykkes at blive enige om en ny kontrakt, og at José Mourinho forløser den danske playmaker, selvom Daniel Levy muligvis også har hyret portugiser­en med den bagtanke, at han hurtigt kan skabe succes og overtale Kane, Eriksen og de andre profiler om, at resten af deres bedste fodboldår ligger hos Spurs.

I en leder for få uger siden talte jeg for, at Christian Eriksen, inspireret af sine sportsudøv­er-kolleger i nordamerik­ansk sport, udnytter sin forretning­ssituation maksimalt som kontraktfr­i til naeste sommer for sit og kollegerne­s bedste, og det er stadig den bedste løsning set fra min stol.

Men inden da vil det for mig at se give fin mening at vaere lejesvend i foråret i en klub, som vil vinde her og nu. Bevares, hvis Tottenham og Eriksen kan blive enige om en permanent destinatio­n i januar, vil det vaere den bedste løsning, men som 27-årig med en

Champions League-finale på CV’et er danskeren altså ikke en udviklings­spiller, der lige skal bruge et år til at finde sig til rette et nyt sted. Det er ikke naer så farligt og kontrovers­ielt at gå efter trofaeer her og nu, som det gøres til i en aera, hvor naermest samtlige klubber, forbund og aktører taler om at arbejde langsigtet, mens de fleste samtidig gør det modsatte. Og slet ikke, hvis man er en klub med en trup gearet til at vinde nu og ikke om 24 måneder.

Så find et godt lejemål, vind noget og stil så kampklar i EM-lejren med spilleglae­de og selvtillid, hvorefter verden ligger for dine fødder efter et fint EM. Det vil også vaere til landsholde­ts bedste, når offensiven så tydeligt er bundet op på Christian Eriksen, da isaer når modstander­ne bliver markant dygtigere end Irland.

Bliver det nemt? Naeppe, for Christian Eriksen er ikke hot på transferma­rkedet efter sit 2019, og det kan ikke udelukkes, Levy og Mourinho vil holde på danskeren, også selvom hans plads bliver på baenken, for at sende et signal til resten af truppen og kommende Tottenham-spillere om, at de og ikke spillerne bestemmer. Men forsøget skal gøres, både for EM-oplevelsen­s men da isaer Christian Eriksens egen skyld.

Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/ blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook. com/tipsbladet

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark