Ekstra Bladet - Tipsbladet

Europa må vaere Priskes ultimative mål

-

Brian Priske blev i denne uge som ventet ny permanent cheftraene­r i FC Midtjyllan­d, og den respektere­de tidligere landsholds­spiller har bedre forudsaetn­inger end de fleste for at navigere i en yderst succesrig klub med store ambitioner.

Og navigeres skal der i en klub, der har vaeret en katalysato­r i dansk klubfodbol­ds udvikling de seneste 20 år, og som også har haft en tendens til at slide cheftraene­rne op.

Et tredje mesterskab på fem år er nu ikke blot en reel mulighed men også noget, FC Midtjyllan­d er favorit til med syv point ned til FC København og muligheden for at traekke yderligere fra i de sidste fire efterårsru­nder, hvor et slidt FC København-hold skeler til afgørende Europa League-kampe mod Lugano og Malmø FF, mens FCM kan vise sit vaerd i tricky udekampe mod OB og Brøndby og hjemme mod AGF.

Skal Brian Priske for alvor tage FC Midtjyllan­d til nye højder, er det i Europa i de kommende somre. Ligesom FC København skal FC Midtjyllan­d kaempe med at kvalificer­e sig, samtidig med at de bedste spillere bliver solgt til udlandet. Den kode har FC København knaekket i en grad, så man nu har spillet 25 europaeisk­e kampe i streg med maksimalt et indkassere­t mål, hvilket er en rekord foran AC Milans storhold fra halvfemser­ne. FC Midtjyllan­d og Priske skal naturligvi­s finde deres egen vej, hvilket nok indbefatte­r at score flittigt, men mon ikke også man skal vaek fra at indkassere tre, fire, fire og syv mål, som FCM har gjort over to kampe i de fire seneste saesoners kvalifikat­ionsexit fra Europa League.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark