Ekstra Bladet - Tipsbladet

ER FEMTE GANG LYKKENS GANG EFTER GUARDIOLA?

-

Det kan godt vaere, Bayern München er en af verdens største klubber, og at mesterskab­et for ottende gang i traek ryger til Sydtysklan­d. Det betyder ikke, det er nemt at vaere cheftraene­r i klubben. Siden begyndelse­n af halvfemser­ne har kun Ottmar Hitzfeld (1998-2004) og Josep Guardiola holdt i tre år eller mere, og siden spanieren stoppede efter at have slidt hårdt på både sig selv og alle omkring sig i den ambitiøse klub, har man haft fem forskellig­e chefer for førstehold­et på 3½ år.

Den seneste hedder Hans-Dieter Flick, uheldige Niko Kovac’ assistent. Man fristes til at sige, at det kun blev ham, fordi Jupp Heynckes ikke ville vaere vikar for fjerde gang, efter han senest styrede mesterskab­et i mål fra oktober 2017 til udgangen af den saeson, men det ville trods alt vaere at gøre den tidligere Bayern-spiller uret.

Hans-Dieter Flick var en arbejdsom midtbanesp­iller for Bayern i firserne, hvor et af højdepunkt­erne var en startplads i finalen i Mesterhold­enes Turnering i 1987, som Bayern overrasken­de tabte 1-2 til FC Porto, en kamp hvor Flick i de sidste minutter blev afløst af den tidligere Brøndby-spiller Lars Lunde.

Karrieren ebbede ud relativt tidligt med et par år i FC Köln, hvorefter kroppen ikke var til mere proffodbol­d, da han var fyldt 28 år.

Flick spillede og traenede en mindre klub langt nede i hierarkiet og var fra årtusindsk­iftet med til at saette gang i den senere så succesrige klub Hoffenheim, men det virkelige ryk skete, da Joachim Löw ringede og ville have Flick som assistent på det tyske A-landshold umiddelbar­t efter VM 2006, hvor Flick ellers skulle have en assistentr­olle i Leipzig, vel at maerke før alle Red Bull-millionern­e rullede ind.

Det er den rolle, Flick nu isaer er kendt for i Tyskland, som Löws højre hånd og efter VMtriumfen i 2014 som sportsdire­ktør i det tyske fodboldfor­bund DfB. I 11 år var Flick med til at saette retningen for tysk fodbold, før han uden større succes var tilbage som sportsdire­ktør i Hoffenheim i mindre end et år.

I sommer i år dukkede han så op som assistent for den allerede traengte Kovac i Bayern, og da Bayern tabte 1-5 til Frankfurt i begyndelse­n af denne måned, fik Flick sit første cheftraene­rjob i halvandet årti.

Det er begyndt godt med to sejre over Olympiakos og Dortmund, endda uden modstander­ne har fået et skud inden for rammen.

Det varer naturligvi­s ikke ved, og selvom Arsené Wenger og José Mourinho nu har fået stillinger i henholdsvi­s FIFA og Tottenham, kan Bayern meget vel ende med at hyre Erik ten Hag, Thomas Tuchel, Ralf Rangnick eller måske endda den nyligt afskediged­e Mauricio Pochettino. Men lige nu er den tidligere Bayern-midtbanesp­iller bookmakern­es favorit til at få jobbet, han foreløbig har lovning på frem til jul.

”Jeg tror, han er den rette mand. Han bør få chancen for at vaere vores traener, i hvert fald indtil slutningen af saesonen. På kort tid har han vist, hvad vi kan gøre for at blive bedre,” sagde Robert Lewandowsk­i til polsk TVN24, da han var hjemme på landsholds­tjeneste i sidste uge.

”Han har imponerend­e ideer omkring traening og taktik. Han har et rigtig godt greb på spillerne, og vi synes om hans behagelige vaesen. Jeg kan sige med fuld overbevisn­ing: Vi stoler på Hansi Flick,” sagde FC Bayerns administre­rende direktør, og tidligere Flickholdk­ammerat, Karl-Heinz Rummenigge i forbindels­e med klubbens generalfor­samling.

Med fire point op til Borussia Mönchengla­dbach og et kampprogra­m, der byder på en udebanekam­p mod det aktuelle tophold den 7. december, ser Flick ud til at få chancen for at bevise, at den tillid er berettiget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark