Ekstra Bladet - Tipsbladet

STRYGER MED I LANDSHOLDE­TS SUCCES

-

Egentlig var det jo Peter Ankersen, som var landsholde­ts seneste venstre back før kvalifikat­ionskampen­e mod Gibraltar og Irland. Det var ham, som havde spillet venskabska­mpen mod Luxembourg i oktober, og han havde også haft et glimrende indhop mod Schweiz i Parken. Laeg dertil, at Jens Stryger Larsen siden Schweiz-kampen bare havde spillet én Udinese-kamp på grund af skadesprob­lemer – men alligevel vidste alle og enhver, at det var lolliken, som ville starte de to sidste kampe i EM-kvalifikat­ionen som venstre back.

For Jens Stryger Larsen er Åge Hareides mand og har vaeret det i flere år. Han sad på baenken sidste efterår mod Irland i den sidste Nations League-kamp, men eller skal vi tilbage til marts 2017 for at finde en taellende landskamp, hvor Jens Stryger Larsen var fit, men startede på baenken.

Således spillede han de første 78 minutter mod Gibraltar, inden han blev afløst – ikke som ventet af Jonas Knudsen eller Peter Ankersen, men derimod af Andreas Christense­n – og mod Irland fik han fuld tid.

Den højrebened­e venstre back har i Danmark vaeret et yndet diskussion­semne, men inden kampen i Dublin fremhaeved­e de irske medier Udinese-spilleren som en trussel mod deres landshold, fordi irerne ikke har brudt sig om Stryger Larsens evne til at gå ind i banen og skabe dansk overtal på midten – og det var som bekendt mod Irland i Parken, at Jens Stryger Larsen lagde op til et mål med et indadskrue­t indlaeg til Pierre Emile Højbjerg. På Aviva Stadium blev det dog aldrig en kamp, hvor Stryger Larsen fik noget stort ansvar offensivt. I stedet sørgede han for at passe sine defensive pligter med vanlig disciplin og løbekapaci­tet – og så var det skaebnens ironi, at kampen blev afgjort af et venstreben­sindlaeg fra en back, men at det var Henrik Dalsgaard i højresiden, der stod for det.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark