Ekstra Bladet - Tipsbladet

KORTVARIG ENGELSK DISHARMONI

-

Siden Gareth Southgate i september 2016 blev landstraen­er ved et uheld – eller rettere på grund af Sam Allardyces indiskreti­oner over for en undercover-journalist – har England sejlet i smult vande. Harmoni og godt fodboldspi­l har løftet nationen og dets landshold med fjerdeplad­sen ved VM som en foreløbig kulminatio­n. Men i sidste uge opstod der pludselig nogle af de problemer, der har plaget tidligere potentielt store landshold, hvor spillerne havde for svaert ved at laegge deres klubtilhør­sforhold vaek til fordel for kampen om et faelles mål.

Dengang var det Manchester United vs. Liverpool, nu er det Manchester City vs. den samme, og sidste søndags topkamp, der endte med en 3-1 sejr til Liverpool boblede over, da landsholde­t mødtes dagen efter før de sidste kvalifikat­ionskampe. For Raheem Sterling havde stadig aergrelsen og følelsen af uretfaerdi­ghed med sig ind i lejren, så da Liverpools Joe Gomez ville hilse på, så Sterling ikke sin landsholds­kammerat, men den Liverpool-forsvarer han havde skaendtes med få timer tidligere. Så den udstrakte hånd gav i stedet mere klammeri, et maerke under Gomez’ øje og en kamps intern karantaene til Sterling for balladen.

Derfor kom det, der skulle have vaeret en fest med landskampe­n mod Montenegro, som ikke bare sikrede kvalifikat­ionen hjemme på Wembley med den yngste startopsti­lling i 60 år, men også var Englands historiske landskamp nummer 1000, til at handle lige så meget om de pludselig modsaetnin­gsforhold på landsholde­t. Det praegede dog ikke indsatsen på banen, for England vandt med hele 7-0, men Gomez blev mødt af buh-råb, da han blev skiftet ind, hvilket Raheem Sterling ikke var glad for.

”Det var hårdt for mig at se min holdkammer­at blive buhet for noget, der var min fejl. Joe har ikke gjort noget galt … Jeg har taget det fulde ansvar og accepteret konsekvens­en,” skrev City-angriberen på Twitter efter kampen.

Og så spillede Sterling fra start i den sidste gruppekamp ude mod Kosovo, hvor England med en 4-0 sejr bekraefted­e, at de er blandt EM-favoritter­ne og endda kan nyde godt af både semifinale og finale på Wembley, hvis det når så vidt. Men det kraever selvfølgel­ig, at harmonien kan bevares trods det taette titelraes i Premier League.

 ??  ?? Joe Gomez blev mødt af spredt buhen, da han blev skiftet ind for Mason Mount til sin ottende landskamp for England. Hjemmehold­et førte ellers 6-0 på det tidspunkt, men bataljen med Raheem Sterling i optakten til kampen fyldte stadig noget. Foto: Nick Potts/PA Images/Ritzau Scanpix
Joe Gomez blev mødt af spredt buhen, da han blev skiftet ind for Mason Mount til sin ottende landskamp for England. Hjemmehold­et førte ellers 6-0 på det tidspunkt, men bataljen med Raheem Sterling i optakten til kampen fyldte stadig noget. Foto: Nick Potts/PA Images/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark