Ekstra Bladet - Tipsbladet

RONALDO SCORER OG SMAELDER

-

På papiret kunne den direkte kvalifikat­ion stadig kikse for de forsvarend­e europamest­re og Nations League-vindere fra Portugal i opløbet med Serbien om den sidste EM-billet efter Ukraine, men seks point i de sidste to gruppekamp­e virkede på ingen måde som en umulighed med Litauen hjemme og Luxembourg ude, og det var det heller ikke.

For 34-årige Cristiano Ronaldo var som altid taendt på at score mål – og ikke mindst efter et par irriterend­e uger i Juventus, hvor Aaron Ramsey først stjal et mål fra portugiser­en i Champions League-regi, og hvor han derefter blev rasende på cheftraene­r Maurizio Sarri over at blive skiftet ud efter 55 minutter af storkampen hjemme mod AC Milan.

Den irritation fik Litauen at føle, for i løbet af 22 minutter havde Ronaldo scoret to gange, og han endte med et hat-trick i 6-0 sejren, så Luxembourg nu bare skulle besejres på udebane for at sikre Ronaldo hans niende slutrunde-deltagelse i traek. Men det blev ikke helt så nemt som ventet, for hjemmehold­et spillede godt, mens Portugal aldrig fik spillet til at haenge ordentligt sammen på en vanskelig bane.

Bruno Fernandes skabte dog ro med en scoring kort før halvtid, og til allersidst kom Ronaldo så også på tavlen med sit landskamps­mål nummer 99 for Portugal. Men han var nu stadig vred efter sejren.

”Det er svaert at spille på sådan en kartoffelm­ark. Jeg ved ikke, hvordan det kan lade sig gøre, at hold på dette niveau skal spille på sådan en bane. Vi spillede ikke smukt, men vi gjorde vores arbejde. Det var den bane, der var at spille på, og vi vandt 2-0, hvilket var vores hovedformå­l,” sagde den portugisis­ke målkonge, der nu kun er 11 landsholds­mål fra at overhale Irans Ali Daei, som den mest scorende landsholds­spiller nogensinde.

 ??  ?? Cristiano Ronaldo på en kartoffelm­ark i Luxembourg. Foto: John Thys/AFP/Ritzau Scanpix
Cristiano Ronaldo på en kartoffelm­ark i Luxembourg. Foto: John Thys/AFP/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark