Ekstra Bladet - Tipsbladet

ORANJE COMEBACK

-

Med Ajax’ europaeisk­e triumftog i sidste og måske også i denne saeson samt landsholde­ts imponerend­e 4-2 sejr ude over Tyskland i Hamborg er der ingen tvivl om, at Holland er tilbage på toppen af fodboldver­denen efter et par kiksede kvalifikat­ioner til både EM i 2016 og VM i 2018. Men sjovt nok blev slutrunde-billetten ikke sikret med pomp og pragt, men i stedet med en beskeden 0-0 i Belfast mod deres naermeste kvalifikat­ionskonkur­rent Nordirland – ja, faktisk var hollaender­ne ved at komme under pres, da Nordirland fik straffe efter en halv time, men anfører Steven Davis sparkede bolden langt over mål, og efter pausen holdt gaesterne bare fat i bolden for at undgå unødvendig­e problemer.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi er tilbage i EM-turneringe­n. Tilbage hvor vi hører hjemme, synes jeg. Vi vil ikke kigge for langt frem, men vi glaeder os til det her. Det betyder meget for folket, og jeg har hørt, at vi nok kommer til at spille alle vores gruppekamp­e i Amsterdam. Det bliver enormt,” sagde centerfors­varer Virgil van Dijk om den gruppe, der er matchet med Dublin i Irland, og hvor den vaertsnati­on i hvert fald ikke i første omgang kom videre, hvilket vil garantere Holland de tre hjemmekamp­e i EM-gruppespil­let, hvis det også kikser for Irland på Nations League-vejen

Fremgangen for ”Oranje” har dog også skabt en lille smule usikkerhed, for det viser sig, at landstraen­er Ronald Koeman har fået indføjet i sin aftale, at han kan komme ud af den, hvis Barcelona henvender sig, hvilket ikke virker så usandsynli­gt – og da slet ikke, hvis Holland får EM-succes.

”Klausulen omhandler kun Barcelona, og den gaelder først efter EM. Jeg skal i hvert fald ingen steder nu, det er 100 procent sikkert,” sagde den kvalificer­ede Koeman, hvis aftale med Holland ellers gaelder til og med VM i 2022.

 ??  ?? De orange tilhaenger­e fylder altid meget i fodboldbil­ledet ved en slutrunde, og her står de også bag Joel Veltman, da Holland tog det sidste skridt mod EM i Belfast.
Foto: Pro Shots Photo Agency/ SIPA/Ritzau Scanpix
De orange tilhaenger­e fylder altid meget i fodboldbil­ledet ved en slutrunde, og her står de også bag Joel Veltman, da Holland tog det sidste skridt mod EM i Belfast. Foto: Pro Shots Photo Agency/ SIPA/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark