Ekstra Bladet - Tipsbladet

WALISISKE VIDUNDERE

-

Kun to af kvalifikat­ionsgruppe­rne bød på deciderede finaler om en plads i EMslutrund­en. Irland-Danmark i Dublin og så tirsdagens opgør i Cardiff mellem Wales og Ungarn, hvor vinderen tog det hele, mens uafgjort ville lukke Slovakiet ind i varmen.

Og det blev EM-semifinali­sterne fra 2016, der fuldt fortjent sikrede sig billetten på en euforisk arena, hvor der blev sunget sange og jublet over de lokale stjerners momentane storspil. For modsat Irland, Nordirland og Skotland har Wales stjerner, ja de har oven i købet mere end én i form af Gareth Bale.

Aaron Ramsey havde ellers ikke optrådt for landsholde­t i et år på grund af et udvalg af skader, men tre dage tidligere fik han den sidste halve time i Aserbajdsj­an i stedet for Bale, da sejren i Baku var sikret, og mod Ungarn var han klar til start med sult, iver og et blik for samspillet med den lige så hurtigt taenkende Bale.

Det gav et mål før og et mål efter pausen af den tilbageven­dte Juventus-mand, og efter kampen blev han da også haedret af Bale, der selv havde fejret sejren med holdet bag et walisisk flag fra tribunen, hvorpå der stod skrevet ”Wales. Golf. Madrid. I den raekkefølg­e,” hvilket naeppe bliver set på med milde øjne nede i Real Madrid:

”Det var godt nok på tide, at han leverede noget, ikke? Nej, han er en verdenskla­ssespiller, og det er dejligt at have ham tilbage,” sagde Bale, mens landstraen­er Ryan Giggs allerede begyndte at glaede sig til en helt ny oplevelse i sit lange liv med fodbold.

”Det er en af de bedste aftener i mit liv, simpelt hen. Jeg har nået meget som spiller, men det er noget andet som manager, det pres man er under, og hvor hjaelpeløs man er. Jeg var aldrig nervøs, da jeg spillede, men det er man som traener.”

”Jeg bad spillerne, der har vaeret der før, om at bestige bjerget igen. Vi har nogle meget dygtige spillere, men de vokser ikke på traeerne, spillere der kan gøre en forskel. Det gjorde Aaron i aften,” sagde den 13-dobbelte engelske mester med udsigt til sit livs første slutrunde.

 ??  ?? Efter et års pause var Aaron Ramsey tilbage i den walisiske startopsti­lling med stor succes. Foto: Andrew Boyers/Reuters/ Ritzau Scanpix
Efter et års pause var Aaron Ramsey tilbage i den walisiske startopsti­lling med stor succes. Foto: Andrew Boyers/Reuters/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark