Ekstra Bladet - Tipsbladet

RED BULL-INSPIRERET ØSTRIG PRØVER IGEN

-

Siden 30’erne har østrigsk landsholds­fodbold ikke imponeret, men ved EM i 2016 håbede man at have samlet en generation af spillere, der igen kunne vaekke opsigt. Det kiksede dog, da man tabte den sidste gruppekamp til Island og blev sendt tidligt hjem, og VM to år senere fik man aldrig kvalificer­et sig til.

Men der er stadig liv i det østrigske landsholds­projekt, og flere af spillerne fra 2016 er stadig med på holdet, der nu ledes af tyske Franco Foda, som overtog ledelsen af holdet efter den fejlslagne VMkvalifik­ation.

EM-kvalifikat­ionen begyndte nu heller ikke for godt med nederlag hjemme til Polen og ude til Israel, og holdet spillede forsigtigt og defensivt – indtil udekampen mod Nordmakedo­nien. Så blaeste Foda til angreb, hvilket gav en sejr på 4-1 i Skopje, og siden da har østrigerne vaeret som forvandlet, hvilket også gav EM-billetten, da Nordmakedo­nien blev besejret igen i lørdags, denne gang med 2-1 i Wien.

Og den taktiske aendring var også logisk, for landsholde­t bygger selvfølgel­ig på en stamme af spillere med en fortid i Red Bull Salzburg.

Godt nok er det kun den rutinerede venstrebac­k, 34-årige Andreas Ulmer, der aktuelt spiller i klubben, som endelig er kommet i Champions League og har vaeret der med offensiv succes, men Martin Hinteregge­r (Frankfurt), Stefan Lainer (Gladbach), Valentino Lazaro (Inter) og Leipzig-trioen Marcel Sabitzer, Konrad Laimer og Stefan Ilsanker har også alle vaeret forbi den suveraene klub fra Salzburg, der har vundet seks mesterskab­er i traek.

Så på den måde har det vaeret naturligt for Foda at laegge stilen om, det tog bare lidt tid for ham. Men med sådan en base suppleret af store profiler som Bayern Münchens David Alaba, der spiller venstre kant for Østrig, Shanghai-angriberen Marko Arnautovic, og landsholds­anfører Julian Baumgartli­nger fra Leverkusen kan østrigerne så småt begynde at håbe på lidt EM-succes med fire års forsinkels­e.

Og egentlig skal der ikke så meget til at kunne kalde det en succes, for Østrig har faktisk ikke vundet en slutrundek­amp siden VM i 1990, hvor USA blev besejret med 2-1...

 ??  ?? David Alaba hopper højt af glaede over sit åbningsmål i lørdagens afgørende hjemmekamp mod Nordmakedo­nien. Foto: Christian Bruna/EPA/Ritzau Scanpix
David Alaba hopper højt af glaede over sit åbningsmål i lørdagens afgørende hjemmekamp mod Nordmakedo­nien. Foto: Christian Bruna/EPA/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark