Ekstra Bladet - Tipsbladet

GRUPPE F DEN SPANSKE SORG

-

Med 5-0 hjemme over demoralise­rede Rumaenien i den sidste gruppekamp sluttede Spanien EM-kvalifikat­ionen med manér og som ubesejret, hvilket kun Belgien og Italien blandt de øvrige slutrundef­avoritter (samt Ukraine og Danmark) også har formået. Men der var ikke fest-stemning på Wanda Metropolit­ano en mandag aften i Madrid, tvaertimod.

For det har vaeret nogle triste måneder for det spanske landshold, og det fortsatte altså efter den sikre sejr, som hverken landstraen­er Robert Moreno eller nogle af spillerne havde lyst til at kommentere efterfølge­nde, da det stod klart, at Moreno havde haft sin sidste opgave med landsholde­t.

Den 42-årige Moreno har vaeret traener i hele sit fodboldliv, og siden 2011 havde han vaeret det som assistent for Luis Enrique i Roma, Celta Vigo, Barcelona og senest på det spanske landshold. I sommer måtte Luis Enrique dog sige landstraen­erjobbet op efter nogle måneder, hvor Moreno havde vaeret ansigtet udadtil, mens traeneren holdt sig i baggrunden på grund af en personlig tragedie. Luis Enriques ni-årige datter var nemlig alvorligt syg af kraeft, og i juli sagde han sit job op for at passe hende frem til, hun gik bort i august.

Imens overtog Robert Moreno altså landstraen­erjobbet og fik kontrakt til og med EM-slutrunden, men det havde også hele tiden ligget i kortene, at Luis Enrique var velkommen til at vende tilbage, hvis han fik kraefter til det. Og det viste det sig så, at han havde fået i optakten til kampen mod Rumaenien, men i mellemtide­n havde Moreno fået smag for jobbet, og selv om han selvfølgel­ig ikke ville stå i vejen for sin laeremeste­r, tog beskeden så hårdt på ham, at han var i tårer i omklaednin­gsrummet efter sejren.

Dagen efter viste det sig så, at Luis Enrique kommer til at vaelge en ny traener-konstellat­ion uden sin mangeårige assistent, så det, der skulle have vaeret et glaedeligt gensyn med en landstraen­er, der har vaeret så meget ondt igennem, endte i stedet med store avisoversk­rifter, spekulatio­n og flere tårer omkring det hårdt ramte spanske landshold, som oplevede sit fjerde landstraen­erskifte siden dagene op til VM i Rusland for godt 17 måneder siden.

 ??  ?? Robert Moreno under sin sidste opgave med det spanske landshold. Foto: Aa/Abaca/Ritzau Scanpix
Robert Moreno under sin sidste opgave med det spanske landshold. Foto: Aa/Abaca/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark