Ekstra Bladet - Tipsbladet

VERDENSMES­TRE VAKLEDE VIDERE

-

EM-billettern­e i gruppe H blev delt hurtigt ud, da Tyrkiet tidligt torsdag aften spillede 0-0 hjemme mod Island i Istanbul og dermed tog den ene billet og sendte den anden videre til Paris, før de franske verdensmes­tre overhovede­t var gået i kamp mod puljens prügelknab­e fra Moldova. Men det var nu ikke derfor, at Frankrig leverede så sløj en kamp på Stade de France, i hvert fald ikke ifølge landstraen­er Didier Deschamps:

”Det tror jeg ikke, og det håber jeg heller ikke, for det er ikke nok at have kvalificer­et sig. Muligheden for at slutte øverst i gruppen kraevede også en sejr,” sagde verdensmes­teren efter en miserabel match, hvor Frankrig kom hurtigt bagud, og hvor 2-1 sejren først blev sikret via et straffespa­rk af Olivier Giroud 10 minutter før tid, selv om man kunne traekke på en offensiv med Kylian Mbappé, Antoine Griezmann og Kingsley Coman bag Chelseaang­riberen.

Men det har generelt vaeret en sløj kvalifikat­ion for Frankrig, der kun fik ét point ud af de to kampe mod Tyrkiet, sikret via et hovedstød af Giroud, mens verdensmes­trene også måtte love for angriberen­s evner som straffespa­rksskytte, der sørgede for en smal sejr på både Island og altså hjemme mod Moldova foran 70.000 tilskuere i Paris.

”Han er effektiv. Den måde, han spiller på, åbner også op for målchancer til andre spillere. Han besluttede at tage straffespa­rket, og det gjorde han godt. Det forklarer, hvorfor han spiller for os på trods af hans manglende spilletid for Chelsea,” sagde Deschamps om Giroud, der har tilbragt det meste af efteråret på en baenk i London, men alligevel scorer sig højere og højere op i det historiske franske angriber-hierarki.

Med sejrsmålet mod Moldova nåede den 33-årige Giroud nemlig op på 39 mål for Frankrig, hvilket kun er overgået af Thierry Henrys 51 og Michel Platinis 41, mens han altså har overhalet både David Trezeguet med 34 og Zinedine Zidane med 31.

Lige så stor en stjerne som de fire vil Giroud aldrig blive – heller ikke selv om han altså blev verdensmes­ter i Moskva, i øvrigt uden at score et eneste mål i løbet af den slutrundes syv kampe – men han er stadig en vigtig brik på Didier Deschamps haltende franske landshold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark