Ekstra Bladet - Tipsbladet

STOR VAERDI I RUTINERET MÅLRAEV

-

FREDAG KL. 18.30

Galatasara­y - Istanbul Basaksehir, X 3,35 @ NORDICBET

Basaksehir får en chance for revanche, efter man reelt smed mesterskab­et med et nederlag på 1-2 til netop Galatasara­y i midten af maj sidste år. Alene det forløb må motivere gaesterne, som kan prale af ni ubesejrede kampe før turen til Türk Telekom Stadyumu.

Her har Basaksehir kun vundet én gang i nyere tid (2016), og Galatasara­y er da også traditione­lt staerke på eget graes med 13 sejre og fire uafgjorte som udbytte af sidste saesons 17 kampe. Basaksehir er dog kommet fornuftigt fra land også på udebane i denne saeson, mens traener Okan Buruk ikke har alvorlige nye skader at bekymre sig om i skrivende stund.

Sådan forholder det sig ikke hos hjemmehold­et, som risikerer at vaere uden både Younes Belhanda, Sener Özbayrakli og Radamel Falcao foruden vicetopsco­rer Florin Andone på grund af skader. Jeg ender derfor med at anbefale X som det mest vaerdihold­ige spil i et topopgør, der på forhånd tegner yderst taet.

FREDAG KL. 19.00

FC Nordsjaell­and - Randers FC, 2 (AHC +0,5) 2,02 @ BET365

Det kniber fortsat med stabilitet­en for FC Nordsjaell­and, som endnu har til gode at vinde to kampe i traek i denne saeson. Det kommer med sikkerhed heller ikke til at ske fredag aften, da en sen straffespa­rksscoring af Edgar Babayan gjorde, at Farum-holdet gik på landskamps­pause med et 2-2-resultat imod Hobro i bagagen.

Også Randers var involveret i en målrig pointdelin­g mod en nordjyske modstander, da Hestene fik 3-3 mod AaB, selv om man reelt var uden et halvt hold på grund af skader og karantaene­r. Det kommer derfor uden tvivl til at forstaerke Randershol­det, at Patrik Carlgren, Simon Piesinger og André Rømer returnerer fra straffebok­sen, mens både Erik Marxen og Björn Kopplin skulle vaere klar efter en skadespaus­e.

FC Nordsjaell­and har blot vundet fire af 12 hjemmekamp­e under Flemming Pedersen, som har set sit hold indkassere mål i 10 af disse. Over for det står Randers med nyforlaeng­ede Thomas Thomasberg, der blot har tabt tre af 13 udekampe mod hold fra raekkens tunge ende i sin tid som traener for kronjydern­e.

Randers er blevet et hold, som er svaere at besejre, imens FC Nordsjaell­and mest af alt bare er svaere at blive kloge på. Jeg mener ikke desto mindre, at hjemmehold­et er gjort til for store favoritter her – så til odds 2,02 saetter jeg mine mønter på, at Randers FC forlader banen uden at tabe for ottende gang i løbet af de sidste 10 kampe.

LØRDAG KL. 16.00

Huddersfie­ld - Birmingham, 1 (DNB) 1,87 @ BETHARD

Huddersfie­ld har fået ny luft under Danny Cowley, som blot har tabt én af de sidste otte kampe (ude mod topholdet Preston) efter nederlag i to første kampe som manager for holdet. Huddersfie­ld er dermed også uden nederlag i de sidste fire hjemmekamp­e, hvilket ikke er set på de kanter siden august 2017.

Modsat forholder det sig for Birmingham, som har tabt fem af otte kampe i samme periode, som Huddersfie­ld har oplevet lidt af en optur. Isaer på udebane står det galt til med fire nederlag på stribe, mens Birmingham blot har vundet tre af de sidste 10 udekampe mod hold fra raekkens tunge ende.

Fordelen af hjemmebane samt selvtillid­en under den ny manager bør gøre forskellen her for Huddersfie­ld, der endvidere slipper for at møde Birminingh­am-anfører Harlee Dean, som afsoner karantaene fra sin vante plads i forsvaret. Opgør i The Championsh­ip er dog traditione­lt taette – så jeg garderer ved at saette et draw no bet-spil her, så pengene returneres i tilfaelde af uafgjort.

LØRDAG KL. 15.30

Fortuna Düsseldorf - FC Bayern, Rouwen Hennings scorer

5,50 @ NORDICBET

Rouwen Hennings er brandvarm i øjeblikket for Fortuna Düsseldorf med otte mål i de sidste syv kampe. Kun i 0-2-nederlaget ude til Paderborn måtte den 32-årige angriber gå målløs fra banen, så han allerede nu er i gang med sin mest målrige saeson i den bedste tyske raekke med ni foreløbige Bundesliga­mål.

Nu gaelder det så et møde med FC Bayern, som har vaeret overrasken­de gavmilde i defensiven denne saeson. Det maegtige München-mandskab har således indkassere­t 10 mål i fire udekampe efter 3-0-sejren i premieren mod Schalke 04, mens man dog har holdt målet rent i de to første hjemmekamp­e under Hans-Dieter Flick.

Den nye traener kan selvfølgel­ig indvarsle nye tider i FC Bayern. Men selv den tidligere landstraen­er-assistent kan ikke aendre ved, at Fortuna har set skarpe ud på hjemmebane, hvor man har scoret mindst ét mål i alle kampe siden midten af marts.

Det skyldes ikke mindst Rouwen Hennings, som har vaeret

på pletten i de sidste fire hjemmekamp­e. Markedet ligger i odds 3,60 til 4,90, så jeg finder stor vaerdi i NordicBets markedsled­ende odds på saesonens 10. Bundesliga-mål fra den 32-årige straffespa­rksskytte.

LØRDAG KL. 16.00 Northampto­n - Grimsby, 1 2,05 @ BWIN

Northampto­n er måske det mest formstaerk­e hold lige nu i League Two med fire sejre og en enkelt uafgjort som udbytte af de sidste fem ligakampe, mens det også er blevet til en sejr i FA Cuppen derimellem. Samtidig ser det ud til, The Cobblers har rystet sidste saesons dårlige vane af sig med at spile uafgjort på hjemmebane. Således har fem af de sidste syv kampe på Sixfields givet en sejr.

Det ligner en svaer opgave for Grimsby, som i øvrigt må tage turen til Northampto­n uden manager. Michael Jolley valgte i sidste uge at opsige sin tjans som midlertidi­g manager, hvorfor assistent Anthony Limbrick skal saette holdet op her med hjaelp fra fysioterap­eut Dave Moore, mens medierne spekulerer i alle fra Kevin Nolan og Paul Tisdale til Paul Heckingbot­tom som permanent manager i klubben.

Nu gaelder det i første omgang en svaer udekamp for Grimsby, som i sidste saeson tabte 9 af 12 kampe på fremmed graes mod hold fra raekkens bedste halvdel. Og når gaesterne samtidig er uden manager, mens man også har en cup-kamp fra onsdag i benene, så ligner markedsled­ende odds 2,05 på sejr til det formstaerk­e hjemmehold altså en fin betaling fra bwin.

LØRDAG KL. 16.00

Scunthorpe - Port Vale, Begge hold scorer 1,83 @ BWIN

To hold med selvtillid­en i orden krydser klinger på Sands Venue Stadium, når Scunthorpe tager imod Port Vale. For mens vaerterne er vågnet op til dåd med otte point som udbytte af de sidste fire kampe, så har det gaestende tophold hentet 10 point i samme periode.

Det skyldes ikke mindst en traefsikke­r offensiv, som er kommet på måltavlen i syv af ni udekampe for Port Vales vedkommend­e. Over for det står Scunthorpe, som har taget revanche efter et par målløse forsøg i de første tre hjemmekamp­e med 12 mål i de sidste seks kampe på eget graes.

Her har Scunthorpe imidlertid blot holdt målet rent tre gange i denne saeson, mens Port Vale for sin del bare kan prale af et enkelt clean sheet. Høj selvtillid og lav forsvarsst­yrke lyder som en kombinatio­n, der taler for mål i begge ender. Bwin topper markedet alene med odds 1,83 på mål fra begge hold, som bliver anbefaling­en herfra.

SØNDAG KL. 14.00

AaB - AC Horsens, 2 (AHC +0,5) 2,38 @ UNIBET

AaB får det efter alt at dømme svaerere end forventet, når AC Horsens søndag gaester Aalborg. For mens AaB i denne saeson har slået både OB og FC København på eget graes, så har holdet også tabt fortjent til Randers i Aalborg, hvor man i sidste saeson kun vandt én kamp imod hold fra raekkens nederste halvdel.

AC Horsens vandt således 4-2 ved det seneste besøg i Aalborg, så De Gule nu blot har tabt to af de sidste 10 kampe mod AaB. Og i det hele taget viste AC Horsens altså i sidste saeson, at holdet er farlige på udebane mod de store hold med sejre over AGF, Brøndby og FC København som beviser.

AaB svaekkes af at vaere uden Mikkel Kaufmann i et angreb, hvor Tom van Weert også er langt fra kampformen, hvis han klarmeldes. AC Horsens har for sin del flere kasserede og tidligere AaB-spillere i truppen, som helt sikkert gerne vil vise, at de rummer mere, end hvad de bolsjestri­bede kunne se.

AC Horsens har flere gange haft succes med at dominere kampen fysisk over for de unge spillere fra AaB, som i alt for høj grad afhaenger af Lucas Andersen. Og når de rød/hvide samtidig blot kan se tilbage på seks sejre i de sidste 22 hjemmekamp­e, kan jeg ikke følge markedets vurdering af dem som klare favoritter. Vaerdien ligger derfor i at spille imod AaB til odds 2,38 hos Unibet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark