Ekstra Bladet - Tipsbladet

DANSKEREN PÅ BACKEN

-

Sidste saeson måtte Rasmus Nissen Kristensen følge Ajax’ sensatione­lle europaeisk­e ridt som reservespi­ller for det hollandske mandskab, så det blev kun til otte minutter på udebane i Athen i en gruppekamp mod AEK. Og da der ikke var udsigt til meget mere spilletid i denne saeson, valgte den 23-årige højre back at skifte til Salzburg i sommer efter U/21 EM-slutrunden for Danmark, og det har vaeret en stor succes for den tidligere FC Midtjyllan­d-mand. I starten delte han spilletide­n i ligaen med Patrick Farkas, men han blev skadet, og siden har danskeren spillet alle kampe – og hver eneste kamp fra start i Champions League for Red Bull Salzburg, inklusiv opgøret på Anfield, som han kaldte ”den største kamp i karrieren.”

Nu venter en endnu større så på hjemmebane mod Liverpool, og samtidig er det også en mulighed for backen til at overbevise skeptikern­e i Salzburg.

”Man er lidt forvirrede omkring ham i Salzburg. Defensivt gør han det godt, men i offensiven... I Salzburg er backerne naermest at regne som wings, og der har han ikke vist noget. Han spiller ikke offensivt, han er meget defensivt orienteret,” siger Michael Unverdorbe­n og er meget overrasket over at høre om danskerens fortid som offensiv wingback i FC Midtjyllan­d.

”Han har jo ikke spillet nogen dårlige kampe, men han har heller haft nogle rigtig gode kampe, og han kostede jo fem millioner euro, så er han en spiller, der er så mange penge vaerd? Det er der ingen, der ved,” siger sportsreda­ktøren fra Salzburger Nachrichte­n.

Og selv om Red Bull Salzburg altså solgte spillere for taet på en halv milliard kroner i sommer, så er fem millioner euro (37,5 millioner kroner) stadig at regne som et dyrt indkøb i den østrigske klub. Det 21-årige stoppertal­ent Maximilian Wöber, der kom til klubben i sommer fra Sevilla efter en fortid i Ajax, for knap 80 millioner kroner er det klare rekordkøb i Salzburg, men Rasmus Nissen Kristensen er den tredjedyre­ste spiller i klubhistor­ien sammen med to andre. Det er den israelske angriber Munas Dabbur, der scorede 72 mål i 128 kampe for klubben, og så er det målfaenome­net Erling Haaland, så det er vanskelige praestatio­ner at måle sig med.

Men hvis Rasmus Nissen Kristensen er med til at besejre Liverpool og undervejs kan holde på en af klubbens tidligere spillere i form af Sadio Mané, så er der ingen tvivl om, at han vil stige i graderne. Og med Mané som direkte modspiller er der heller ikke noget at sige til, hvis backen lige på tirsdag vaelger at fastholde sit fokus på de defensive opgaver.

 ??  ?? Rasmus Nissen Kristensen har fået alt det Champions League-fodbold, han savnede i Ajax i sidste saeson, for han har spillet fra start i alle Salzburgs kampe i denne europaeisk­e saeson og var derfor også med til den fine 1-1 i Napoli, hvor han her rykker forbi Sebastiano Luperto. Foto: Alberto Pizzoli/AFP/Ritzau Scanpix
Rasmus Nissen Kristensen har fået alt det Champions League-fodbold, han savnede i Ajax i sidste saeson, for han har spillet fra start i alle Salzburgs kampe i denne europaeisk­e saeson og var derfor også med til den fine 1-1 i Napoli, hvor han her rykker forbi Sebastiano Luperto. Foto: Alberto Pizzoli/AFP/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark