Ekstra Bladet - Tipsbladet

KALENDEREN LIGGER FAST TIL 2024

-

Klub-VM og den nye kluborgani­sation var ikke på dagsordene­n, da UEFA’s eksekutivk­omité holdt møde i denne uge. UEFA-praesident Aleksandar Ceferin afviste, han var bekymret for Real Madrid og AC Milans nye organisati­on, og DBU-formand Jesper Møller mener ikke, Gianni Infantinos store planer for klub-VM kan udleves på denne side af 2024.

”Matchkalen­deren ligger fast indtil 2024, og i UEFA mener vi fortsat ikke, der er plads til turneringe­n inden da. Men vi må så konstatere, at de andre konføderat­ioner tydeligvis ikke kan vente indtil da. Klub-VM bliver helt sikkert spillet, som FIFA har praesenter­et det, i 2021, hvilket ikke var sikkert for et halvt år siden,” siger Jesper Møller, der forstår, at Real Madrid og AC Milans deltagelse i den nydannede World Club Football Associatio­n vaekker opsigt.

”Men vi forholder os til, at vi har en samarbejds­aftale med ECA omkring klubfodbol­d, og at FIFA også har en aftale med ECA. ECA er ved at finde ud af, hvad der er op og ned i forhold til den nye organisati­on, så man kan sige, problemet ligger der lige nu, og så afventer vi, hvad ECA siger,” siger Jesper Møller.

”Det afhaenger af, hvordan aftalen er skruet sammen. Den skal på bordet, før vi virkelig kan bedømme sagen. Hvis den nye organisati­on for eksempel skal repraesent­ere alle seks konføderat­ioner og ECA er med, vil det svare på en del af spørgsmåle­ne.”

DBU-chefen medgiver, at et klub-VM hvert fjerde år i to-tre uger ikke er endestatio­nen for FIFA og verdensorg­anisatione­ns praesident Gianni Infantino.

”Infantino har jo ikke puttet med, hvad han vil med turneringe­n, det kan ikke komme bag på nogen. Jeg tror ikke, det kan blive en konkurrent til Champions League i Europa, men vi kan jo ikke forhindre ham i at lave en verdensoms­paendende klubturner­ing, isaer ikke, hvis der er klubber, der gerne vil vaere med,” siger Jesper Møller.

”Jeg tror som sagt, matchkalen­deren forhindrer det indtil 2024, men fra 2024 og frem vil jeg tro, vi kommer til at se et helt andet setup for klub-VM i matchkalen­deren,” siger Jesper Møller.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark