Ekstra Bladet - Tipsbladet

DET KAN ØDELAEGGE DE ANDRE TURNERINGE­R

-

Planerne for klub-VM vaekker opsigt ude i verden, og ligesom flere kilder, Tipsbladet har talt med i udlandet, vurderer Jesper Jørgensen, der er økonom og partner ved Deloitte, at klub-VM er en alvorlig udfordring til eksempelvi­s Champions League, hvis turneringe­n på et tidspunkt skal spilles oftere end hvert fjerde år.

”De skal spille årligt og ikke kun hvert fjerde år, hvis den investerin­g skal give mening, og jeg er også sikker på, at man på et tidspunkt vil se på muligheden for at spille betydeligt flere kampe, end der er lagt op til med 24 hold i 2021,” siger Jesper Jørgensen med henvisning til turneringe­n om små to år, der skal afvikles på under tre uger.

”Det er FIFA og Infantinos forsøg på at udfordre Champions League, og en turnering, der kan give 30-40-50 klubber langt flere penge, end de tjener i dag. Spørgsmåle­t er så, om ikke det vil ske på bekostning af alle andre, fordi et klub-VM, der spilles hvert år over en laengere periode, vil tage opmaerksom­hed og fokus fra Champions League og de nationale turneringe­r. Også økonomisk er det en betydelig risiko at tage for fodboldspi­llet, fordi man risikerer at ødelaegge de andre turneringe­r.”

”I Danmark vil det skabe problemer for en klub som FC København og andre, der gerne vil spille europaeisk. Hvis en gruppe storklubbe­r fremover skal have 40-50 spillere i truppen, bliver der tilsvarend­e faerre gode spillere til resten af verden, og både evnen til at tiltraekke spillere og tjene penge på at spille Europa League vil blive udfordret, fordi der vil blive endnu hårdere konkurrenc­e om opmaerksom­heden og tv-midlerne, end der i dag,” siger Jesper Jørgensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark