Ekstra Bladet - Tipsbladet

Overlevels­eskampen er dødelig alvor for Silkeborg, Esbjerg og de andre strandede

-

Det er noget vaerre hø at ligge i bunden af Superligae­n. Det har som sådan ikke vaeret anderledes på noget tidspunkt, men sjaeldent har det vaeret så skidt at ligge så langt efter de øvrige hold, som Esbjerg og isaer Silkeborg gør før sidste runde i Superligae­n i 2019.

Esbjerg har 13 point og skal til Randers, Silkeborg IF har 10 point før et besøg i Lyngby, og et nederlag for de to hold vil give et par lange, triste måneder, til der igen skal spilles i midten af februar.

Elendighed­en skyldes årets turnering, hvor der skal findes tre nedrykkere, som vel at maerke ikke får nogen livline i form af overlevels­eskampe mod hold fra 1. division.

For Superligae­n skal skaeres til 12 hold, og det betyder, at to hold, et fra hver fireholdsp­ulje, rykker direkte ud af Superligae­n efter 32 kampe uden de ekstra chancer, der har vaeret i de tre seneste saesoner.

Nummer 14 bliver parret med nummer 11, mens nummer 12 og 13 er sammen i den anden pulje, og det gør Esbjerg og Silkeborgs kapløb, med Hobro umiddelbar­t foran på 16 point, saerdeles nervepirre­nde.

For nummer 11 i Superligae­n er Horsens, der ganske vist har en raedsom målscore på 16-31, men alligevel har anstaendig­e 22 point i 19 kampe, samme pointtal som Sønderjysk­E, mens FCN og Lyngby har 25 point hver.

Det nederst placerede hold efter 26 runder kan dermed blive koblet med et hold, der sagtens kan have 10-12-14 point flere, mens man med sikkerhed får yderligere to hold med endnu højere pointtal i puljen.

Silkeborg, Esbjerg og Hobro har til sammen vundet syv ud af 57 kampe i efterårssa­esonen, så det bliver muligvis et uskønt krykkeraes frem til 26. runde, hvor det nederst placerede hold er taet på en sikker nedrykning.

At de to naestsidst­e hold i hver fireholdsp­ulje så spiller ude og hjemme om den sidste nedrykning­sbillet betyder så bare, at seks-syv hold, der ligner taenkt mest på Top 6, sagtens kan stå i to vind-eller-spil-mod-Kolding IF-i 2020/2021-kampe om sølle 13 runder, så der ikke skal ikke pustes ud endnu nogen steder, selvom mange tydeligvis har tunge staenger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark