Ekstra Bladet - Tipsbladet

HÅRD UGE FOR MEMPHIS DEPAY – OG FOR DET HOLLANDSKE EM-HÅB

-

Historien om Memphis Depay har vaeret ganske forbløffen­de at følge, når man taenker på, hvordan det store PSV-talent floppede totalt i Manchester United (bortset fra kampene mod André Rømer og FC Midtjyllan­d), for så alligevel at rejse sig og folde talentet helt ud i franske Lyon. I 17/18-saesonen blev han således noteret for 22 mål i 51 kampe, mens det tegnede endnu bedre i denne med 14 mål i saesonens første 17 kampe, heraf fem mål i fem kampe i den Champions League-gruppe med Leipzig, Benfica og Zenit, som Lyon kom videre fra.

Alligevel har holdet ikke gjort det så godt hjemme i Ligue 1, og fanskaren har laenge vaeret meget utilfreds med tingenes tilstand. Det betød, at en tilhaenger valgte momentet efter den uafgjorte Champions League-hjemmekamp mod Leipzig forrige tirsdag til at hoppe over banden med et banner, der viste den blandt nogle fans upopulaere centerfors­varer Marcelo som et aesel med en opfordring til brasiliane­ren om at finde en anden klub.

Det ville anfører Depay ikke finde sig i, så han løb ned mod tilhaenger­en for at få banneret vaek, hvilket endte med en større ballade ved sidelinjen i stedet for den fest, det kunne have vaeret, når nu Depays sene udligning som kulminatio­n på et fint comeback fra 0-2 ved halvtid netop havde skaffet Lyon videre i turneringe­n.

”Kan I forestille jer, hvor hårdt det er, når nogen fra vores hold har problemer med tilhaenger­ne? Hvad skal vi så gøre? Man går over til tilhaenger­ne for at takke dem, og så siger de vanvittige ting om nogens familie og børn. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det giver ingen mening.”

”Det er meget svaert for mig at bevare roen. I kan se på billederne, at de spytter på os. Hvad kan jeg sige? Jeg har aldrig oplevet noget lignende,” sagde Depay oven på de dramatiske optrin efter kampen.

”Han er en rigtig anfører, og han opførte sig og talte som en anfører,” sagde den udskaeldte cheftraene­r Rudi Garcia efter skaermydsl­erne – men Depay var ikke aktiv anfører ret meget laengere.

For i søndagens hjemmekamp mod Rennes vred han rundt på knaeet lige før halvtid og måtte skiftes ud, og det skulle siden vise sig at vaere meget skidt fat med den dygtige angriber. Korsbåndet var revet over, og dermed mistede Lyon deres absolutte nøglespill­er, mens det hollandske landshold også blev hårdt ramt.

Depay har nemlig ikke kun vaeret en nøglespill­er for Lyon, men også på Ronald Koemans landshold, hvor han siden den VM-slutrunde, som Holland ikke var med til, har imponeret. I Nations League, hvor Holland nåede finalen mod Portugal, stod han for to mål og to assists i seks kampe, og i EM-kvalifikat­ionen gik det endnu bedre. I seks kampe noterede den 25-årige Depay sig nemlig for seks mål og hele otte assists, så det er virkelig en stor profil, der nu er mere end tvivlsom til sommerens slutrunde.

”Det var ikke nogen festlig søndag. Det er almindelig kendt, at Memphis har leveret fantastisk over de seneste par år, i hvert fald med det hollandske landshold, og er en meget vigtig spiller. Det er et hårdt slag for ham og selvfølgel­ig også for os.”

”En korsbåndss­kade betyder måneder med genoptraen­ing. Nogle kommer hurtigere tilbage end andre, men man skal genoptraen­e, traene, spille kampe. Det tager alt sammen tid, så det bliver meget vanskeligt at nå EMslutrund­en,”

sagde Ronald Koeman til NOS, da det stod klart, hvor alvorligt skadet manden med de 52 landskampe og 19 mål for Oranje var.

Så Depay, der scorede sit første mål for Holland mod Australien i Brasilien tilbage i 2014, ser ud til at misse sin tredje slutrunde i traek. I 2016 og 2018 var bronzevind­erne fra Brasilien ikke i stand til at kvalificer­e sig, og nu når angriberen ganske givet ikke at blive klar, hvilket er en alvorlig svaekkelse af et af de landshold, der på forhånd bliver naevnt blandt EMfavoritt­erne.

Selvfølgel­ig har man stadig store profiler som blandt andre Virgil van Dijk, Mathijs de Ligt og Frenkie de Jong, men den oplagte afløser til pladsen på toppen for Depay mangler – og specielt da når fremtidens håb, den 20-årige PSV-angriber Doyell Malen (17 mål i 24 kampe og en enkelt scoring i fire landskampe), søndag også løb ind i en alvorlig knaeskade, der vurderes til at koste fire måneders pause.

”Søndag viste, at man ikke kan regne med noget. Lad os håbe at alle andre undgår skader, og så må vi se, hvordan det hele ser ud til maj,” sagde landstraen­er Koeman.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark