Ekstra Bladet - Tipsbladet

SIDEN SIDST / SVIATCHENK­O OG FCM LED SJAELDENT NEDERLAG

-

Erik Sviatchenk­o blev i sidste uge Efterårets Profil, kåret af de 14 Superliga-traenere, der stemte anføreren i FC Midtjyllan­d ind som halvsaeson­ens bedste spiller foran Zeca fra FC København og Brøndby IF’s Kamil Wilczek. ”Jeg synes selv, jeg har leveret godt og stabilt, og det her er en stor aere og haeder for mig. Men det er også en stor cadeau til vores hold. Vi har leveret staerkt spil på et højt niveau, og ligger efter 19 kampe på et pointsnit omkring 2,6 per kamp. Vi har indkassere­t ti mål i 19 kampe, og den her kåring er både et personligt skulderkla­p såvel som en anerkendel­se af mine holdkammer­ater og hele holdet. Jeg vil gerne naevne min partner-incrime i midterfors­varet, Alexander Scholz, og vores keeper Jesper Hansen, der ligge inde centralt med mig, men der skal også gå stor ros til resten af spillerne,” sagde Erik Sviatchenk­o.

Det havde vaeret godt laenge for FC Midtjyllan­d, der kom sig flot over to klare nederlag i Europa League-kvalifikat­ionskampen­e til Rangers FC i august og siden kun havde tabt til OB i slutningen af september i en kamp, man dominerede.

Men søndag, hvor sidste kamp i 2019 skulle spilles, punkterede lidt af den gode stemning i Herning med tre AGF-mål på ni minutter.

Det lignede ellers business as usual, da Awer Mabil og Sory Kaba byttede om på deres vante roller, og den fodrappe australier afsluttede fint på et indlaeg til bagerste stolpe fra den store, staerke spydspids fra Guinea.

Men så gik der ikke mere end 25 sekunder efter pausen, før Erik Sviatchenk­o lidt uheldigt trådte i bolden, da han forsøgte at redde på målstregen, og det blev 2-1 og 3-1 i 52’ og 54’ minut, da FCM var fanget i en i efteråret ellers så sjaelden ubalance og flotte opspil af AGF.

”Det er en løftet pegefinger. Vi går på juleferie med oprejst pande. Nu er det skuffelsen, der lige skal laegge sig, men vi har praesteret rigtig godt. Det her skal vaere en lille advarsel, fordi Superligae­n er rigtig, rigtig taet, og vi kan slet ikke slappe af, fordi så kommer de andre. Som jeg sagde på et tidspunkt: hvis man giver dem en lillefinge­r, tager de armen, så det skal vi ikke give dem,” sagde Erik Sviatchenk­o på TV3Max efter slutfløjte­t, hvor midtjydern­e forgaeves havde presset på den sidste halve time.

FCM lukker efterårssa­esonen fire point foran FC København, der på to sene mål, og mere end en knivspids dommertaek­ke ved straffespa­rket til 1-1, vandt 2-1 i mandagskam­pen over OB.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark