Ekstra Bladet - Tipsbladet

Davit Skhirtladz­e

-

Født: 16. marts 1993 Forward/venstre kant, Georgien

2007-2011: Sasco Tbilisi (Tbilisi, Georgien)

2011-2015: AGF - 71 kampe, 5 mål 2016-2018: Silkeborg IF - 75 kampe, 19 mål

2018-2018: Spartak Trnava (Trnava, Slovakiet) 2019-2019: FC Riga (Riga, Estland) 2019- : Arka Gdynia (Gdynia, Polen)

2016Han

: Fire kampe for Georgiens A-landshold

var ofte et frustreren­de bekendtska­b, Davit Skhirtladz­e.

Nogle dage scorede han spektakula­ere saksespark­smål og fik tunge forsvarssp­illere i uføre i kombinatio­nsspillet, og andre gange var det som at spille med en halv mand i undertal.

Han rykkede ned med AGF i 2014 og med Silkeborg i 2018, hvor han på papiret ellers havde et par fine saesoner, men ligesom resten af holdet slet ikke fandt fodfaestet, da man nåede pokalfinal­en og rykkede ud af Superligae­n.

Siden har Davit Skhirtladz­e haft travlt.

Han og Silkeborg blev enige om at stoppe samarbejde­t lige omkring lukningen af transfervi­nduet i september sidste år, efter hans traener det meste af tiden i såvel AGF som Silkeborg IF, Peter Sørensen, var blevet fyret i SIF.

Han tog omgående til Slovakiet og spillede for Spartak Trnava, men det store break så ud til at vaere aftalen med FC Riga i februar i år, det suveraene tophold i Letland, der naer havde slået FC København ud af Europa League-kvalifikat­ionen.

Men det nåede Davit Skhirtladz­e ikke at blive del af, for allerede i juni blev han fritstille­t og kom så til Polen, naermere betegnet Arka Gdynia uden for Gdansk.

Her begyndte det også langsomt med indhop, men i efterårsmå­nederne har Skhirtladz­e etableret sig, omend det bliver en lang saeson for ham og Arka Gdynia, der ligger i bunden af raekken.

Dennis Bjerre, journalist på Aarhus Stiftstide­nde: ”I virkelighe­den en utrolig fodboldbeg­avelse i Superligae­n. God teknik, og når man så ham til traening, lod han faktisk til at vaere for god til AGF. Men han fik det ikke vist på banen i samme grad, selvom han i perioder var en profil. Han var jo i klubben på samme tid med flere andre georgiere, og de holdt sig meget sammen.”

Sportsligt niveau:

Ungarske Krisztián Vadócz var i Tipsbladet i foråret 2013, og efter seks ligamål i 10 efterårska­mpe var det lidt af en profil, Tipsbladet havde i tale.

”For eksempel kunne man, som det blev gjort her på Tipsbladet, køre hans navn gennem søgemaskin­en hos et billedbure­au. Dér var et billede, hvor han jagter Lionel Messi. Dér var et, hvor han og Wayne Rooney river og flår i hinanden i en naerkamp. Dér var et, hvor han og Zlatan Ibrahimovi­c forsøger at tackle først på bolden. Og dér var et, hvor Cristiano Ronaldo ser noget muggen ud, fordi Krisztián Vadócz har scoret mod hans Real Madrid-hold. Alt sammen med til at overbevise om, at det bestemt ikke var nogen letvaegter, som OB havde hentet. Og så begyndte han at spille fodbold,” stod der i indledning­en på Tipsbladet­s artikel, hvor midtbanesp­illeren blandt andet så tilbage på et ophold i spansk fodbold med stor glaede.

”Jeg drømte om at få muligheden for at spille mod så store spillere, bare at vaere på samme bane som dem. Men jeg vidste, hvad jeg ville, så jeg skulle bare fokusere på mig selv og holdets indsats. Fodbold begynder altid med 0-0, og det er ikke afgjort på forhånd. De er verdenskla­ssespiller­e, men man kan altid slå deres hold,” sagde Krisztián Vadócz, der i 2010 havde scoret mod Real Madrid på Estadio Santiago Bernabéu.

”Ja, selvfølgel­ig [kan jeg huske det]. Det var et rigtigt godt mål. Jeg kan stadig huske de fleste mål, jeg har scoret – hvilket betyder, jeg ikke har scoret lige så mange mål som Messi, for han har scoret flere mål, end jeg har spillet kampe. Det er på grund af sådan nogle øjeblikke, at den lille dreng begynder at spille fodbold,” sagde Krisztián Vadócz.

Fra da af blev det faktisk ikke til så meget mere for midtbanesp­illeren i OB, hvor han blev overhalet af andre spillere i en turbulent periode, der som bekendt blev begyndelse­n på adskillige år uden OB i toppen af Superligae­n.

Men Vadócz var ikke faerdig med eventyrene, så langt fra.

Ungareren rykkede til Pune City i den nystartede Indiske Super League, hvor han blev holdkammer­at med David Trezeguet og 2004-Europamest­eren Kostas Katsourani­s.

Efter ture til Grasshoppe­rs og Alavés tog midtbanesp­illeren tilbage til Indien og Mumbai City, hvor han spillede sammen med den levende indiske legende Sunil Chhetri og endnu en tidligere topangribe­r i form af Diego Forlán.

Forlán skulle vise sig at gå igen i ungarerens karriere. Efter Mumbai tog sydamerika­neren til Hong-Kong og spillede for statens staerkeste hold Kitchee, der sensatione­lt kvalificer­ede sig til den staerkt besatte asiatiske Champions League. Og med på holdet var Vadócz.

Her fik Kitchee overvejend­e klø af 2015-mestrene Jeonbuk Motors fra Sydkorea og af Tianjin fra Kina, mens man vandt en hjemmekamp mod japanske Kashiwa Reysol med 1-0.

Vadócz blev årets spiller i Hong-Kong, gjorde et kort comeback på Ungarns landshold, og var i sidste saeson tilbage efter to måneders ophold i barndomskl­ubben Honvéd. Han stoppede tidligere i år og vendte igen retur til Honvéd, samtidig med at de demokratis­ke protester i Hong-Kong tog til i styrke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark