Ekstra Bladet - Tipsbladet

FAVORITHOL­DET

-

Juncker var så begejstret for at skulle saette sit favorithol­d, at han havde svaert ved at sove om natten, og hans kone måtte til sidst bede ham holde kaeft om beslutning­sprocessen. Så ringede han i stedet til en ven, og til sidst lykkedes det at saette et hold – men Juncker har også lavet en baenk med yderligere 12 spillere, lige fra Mario Kempes til Kevin Bechmann Timm, og der er en teknisk afdeling, der blandt andet har Ulrik Laursen som fysioterap­eut. For ham har Juncker som barn spillet med i Tarup Paarup Idraetsfor­ening, og han fik hans anførerbin­d efter en UEFA Cup-kamp mod Sparta Prag.

”Enten er mine spillere meget elegante, eller også er de nogle hardworkin­g typer... Eller også har de bare megadårlig attitude,” klukker sangeren, hvis angrebsduo består af to af de første helte.

”Det var dem, jeg var hver dag efter skole. Jeg har haft fornøjelse­n af at spille mine sange for Allan Simonsen. Jeg har fået et kram af Allan Simonsen engang. Jeg har fået hans autograf fra en fodboldtur, hvor jeg ikke kunne vaere med, og hvor han skrev: ”Jeg håber at se dig naeste år.” Jeg har siddet ved siden af Allan Simonsen i en flyvemaski­ne, og de første fem minutter løb tårerne ned ad kinderne på mig. Han er en meget lille person, men han er kaempestor for mig.”

”Preben er for mig den vigtigste fodboldspi­ller nogensinde. Den sommer i ’86 var han verdens bedste fodboldspi­ller sammen med Diego. Det synes jeg virkelig. Han er den mytiske fodboldspi­ller, han er legenden, han er sagnet. Det var ham, der røg smøger med Lars Høgh, og det betyder bare noget. Jeg synes, de skulle ryge nogle flere smøger i de der omklaednin­gsrum. For mig er de baerere af en fodboldkul­tur, som nogle gange kan gå lidt tabt.”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark