Ekstra Bladet - Tipsbladet

BOURNEMOUT­H I ALVORLIGE PROBLEMER

-

Ide seneste saesoner har oprykkere til Premier League tit talt om at ”lave en Bournemout­h.” Det vil sige, at man stoler på den manager og den trup, der har skaffet oprykninge­n, og selv om oddsene er imod en, holder man fast, for man tror på, at kvaliteten er der og nok skal baere igennem, selv om hverken økonomi eller stadionstø­rrelse indikerer, at det burde kunne lade sig gøre.

For det var det, Premier League-debutanter­ne fra Bournemout­h gjorde, da de rykkede op i 2015 med den dengang 37-årige Eddie Howe på sidelinjen, og det har vaeret en succes. Bournemout­h har stabilt ramt mellem 42 og 46 point med placeringe­r fra 16. til niendeplad­sen til følge, mens holdet langsomt er blevet bygget op med forstaerkn­inger udefra.

Men nu peger pilene pludselig den anden vej på sydkysten, hvor Eddie Howes mandskab har en forfaerdel­ig saeson. Efter at have hentet 10 point i de første seks kampe har man kun hentet det samme antal i de naeste 16, hvoraf kun to er vundet – pudsigt nok over Manchester United og Chelsea. Søndagens 0-3 nederlag hjemme til Watford var knusende og rykkede Bournemout­h helt ned på 19. pladsen, og selv om der kun er et par point op til redningen, er stemningen ikke god på Vitality Stadium. Men hvorfor er det gået så skidt?

For det første har Bournemout­h vaeret voldsomt plaget af skader i denne saeson. Sidste saesons kantsensat­ion David Brooks har vaeret ude hele saesonen med en ankelskade, der har kraevet to operatione­r, backen Charlie Daniels har vaeret ude siden slutningen af august med en saesonafsl­uttende knaeskade, mens to af sommerens tre store indkøb, backen Lloyd Kelly og kanten Arnaut Danjuma, også har haft store skadesprob­lemer, så kun danske Philip Billing har vaeret en reel forstaerkn­ing uden dog at vaere kommet på måltavlen endnu i Premier League-regi.

Billing og forsvarere­n Diego Rico er faktisk de eneste spillere, der ikke har vaeret skadet i løbet af denne saeson, og det har vaeret svaert at håndtere for en Bournemout­h-trup, der også har manglet kvalitet. Specielt angrebet har vaeret sløjt med sidste saesons topscorer og landsholds­reserve Callum Wilson helt ved siden af sig selv (målløs i 14 ligakampe i traek), mens Liverpool-talentet Domenic Solanke ikke har vist ret meget vitalitet på Vitality Stadium. Og så er norske Joshua King lige blevet skadet, i øvrigt ligesom den staerke centerfors­varer Chris Basham.

Samtidig har Bournemout­h ikke vaeret lige så hurtige på bolden som tidligere, hvor omstilling­er var et vigtigt våben, mens man heller ikke har haft så meget boldbesidd­else som i de første saesoner. Det er som om, at holdet er blevet laest, og at Eddie Howe ikke har vaeret i stand til at få implemente­ret nye ideer på et hold, der konstant forandrer sig på grund af skader.

Således gav julen kun et enkelt point (hjemme mod Arsenal, mens kampene mod Burnley, Brighton og West Ham blev tabt med samlet 0-7), så det har vaeret sort i sort på sydkysten. Men på lørdag er der mulighed for at få vendt bøtten, når man skal på besøg i Norwich, som er den eneste klub, der har vaeret dårligere end Bournemout­h i denne saeson, fordi de ikke har haft held til at ”lave en Bournemout­h.”

Så nu har Norwich forstaerke­t sig med et par Bundesliga-reserver i form af Lukas Rupp (Hoffenheim) og Ondrej Duda (på lån fra Hertha Berlin). Det er godt nok for en billig penge, men det kan måske give bundholdet noget ny inspiratio­n, mens Bournemout­h skal forsøge at genfinde fortidens, der gjorde dem til et begreb i Premier League.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark