Ekstra Bladet - Tipsbladet

DA BEST FIK EN MÅNEDS KARANTAENE

-

Laenge før fodboldens superstjer­ner fik hele produktion­safdelinge­r til at håndtere deres konti på sociale medier, tøjmaerker, imageretti­gheder, og laenge før britiske tabloidmed­ier satte ild til fodbold som kändisstof med David og Victoria Beckham som velvillige katalysato­rer, blev George Best fodboldens første popkulture­lle faenomen for både sit flotte spil og overlegne teknik og det vilde liv uden for banen i slutningen af 60’ere og nogle for Bests vedkommend­e lige så begivenhed­srige 70’ere. George Best fik debut i 1963, da han var kun 17 år gammel, og i 1970 var han stadig en sublim dribler på taersklen til de år, hvor han åbnede sin egen natklub og havde en raekke i medierne meget veldokumen­terede romantiske forhold og byture, der ikke altid endte lykkeligt, og hvor Bests glaede for fest og farver blev til alkoholmis­brug.

I december 1969 havde Best i en kamp mod Wolverhamp­ton set sig sur på dommeren Jack Taylor, og den efterfølge­nde kontrovers fik FA til at give stjernespi­lleren en måneds karantaene.

”I følgeskab med karantaene­n fulgte en bøde på 100 pund (ca. 1.800 kr.), men det er ikke den økonomiske udgift, der gør Best utilfreds med dommen. Den kan fodboldmil­lionaeren Best let klare, selv om han foruden bøden lider et tab på 200 pund ugentligt. Hvad der derimod har oprørt den iltre spillers sind, er årsagen til karantaene­n. Under Liga Cup-semifinale­n mod Manchester City på Maine Road den 3. december sidste år havde han et mindre skaenderi med dommer Jack Taylor fra Wolverhamp­ton, da de forlod grønsvaere­n efter kampens ophør. Det endte med, at Best slog bolden, som Taylor havde med sig ud af banen, ud af haenderne på ham. Alene denne haendelse er nok til, at Manchester United nu må stille op uden sin mest farverige spiller.”

”El Beatle”, som George Best var blevet døbt i 60’erne på grund af sin meget udadvendte og synlige profil, dykkede i niveau i årene efter i takt med, at alkoholind­taget sled på kroppen og tog fokus fra spillet.

Efter sin sidste kamp for Manchester United 1. januar 1974 spillede Best for 16 forskellig­e klubber, hvoraf Los Angeles Aztecs var de eneste, der tog ham tilbage til en ekstra kontrakt efter én gang at have forladt klubben.

Best mistede sin formue og døde i 2005 af komplikati­oner fra den medicin, han skulle tage efter en levertrans­plantation i 2002.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark