Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEPORTIVOS NEDTUR FORTSATTE

-

For 20 år siden spillede et af de bedste klubhold i Europa på Riazor i La Coruña, men i de seneste år er tingene gået helt galt, og aktuelt ligger Deportivo nu på en ydmygende sidsteplad­s i Segunda División. Hvad er der sket – og hvorfor er der måske alligevel en lille smule håb at finde for fodbolden i det nordvestli­gste hjørne af Spanien?”

Sådan spurgte Tipsbladet i sidste uges udgave, hvor Super-Depor lå på sidsteplad­sen i Segunda División.

”Selvfølgel­ig har vi lavet fejl i min periode som praesident. Det har vi aldrig afvist, og vi undskylder også for dem. Men jeg forsikrer, at alt altid blev gjort med det klare mål at få vores Deportivo så højt op som muligt,” sagde tidligere praesident Augusto Lendoiro, da han stoppede i begyndelse­n af 2014, hvor klubbens gaeld var steget til over en milliard kroner.

Praesident Lendoiro havde bygget sine storhold omkring årtusindsk­iftet og flere senere forsøg på at genrejse Deportivo på sit forhold til den portugisis­ke superagent Jorge Mendes og dennes firma Gestifute, der har repraesent­eret en lang raekke isaer portugisis­ke spillere, der med større eller mindre succes har spillet i La Coruña, der ligger 300 km fra portugisis­k fodbolds nordlige epicenter i Oporto.

Men portugiser­ne og Jorge Mendes flokkes ikke laengere til Deportivo, der i sidste weekend led yderligere ydmygelse i pokalturne­ringen med et nederlag i straffespa­rkskonkurr­ence til opkomlinge­ne Unionistas de Salamanca, der spiller i tredjebeds­te raekke og er en fanskabt arvtager til den originale Salamanca-klub, der gik konkurs i 2013.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark