Ekstra Bladet - Tipsbladet

MANCHESTER UNITED ER BEDST MOD DE BEDSTE

-

Det har vaeret endnu en skuffende saeson for Manchester United, der ellers overtog Liverpools dominerend­e rolle i toppen af engelsk fodbold, da manager Sir Alex Ferguson fik styr på tingene efter nogle saesoner. ”My greatest challenge was knocking Liverpool right off their fucking perch – and you can print that,” som United-legenden sagde, da han havde slået Liverpool af pinden.

Siden han stoppede i 2013 med Manchester-klubben på 20 mesterskab­er mod Liverpools 18, har man dog haft det svaert, også under Ole Gunnar Solkjaer selv om nordmanden startede godt, og i skrivende stund ligger man ikke til at komme tilbage i Champions League.

Men selv om det også har vaeret svaert for Solskjaer, så har han faktisk sat sit hold godt op til kampene mod de allerbedst­e. I de 13 måneder, nordmanden har vaeret manager, har Manchester United udover den meriterend­e 3-1 sejr ude over PSG i Champions League 1/8-finalerne sidste saeson spillet 11 kampe mod de fem normale toprivaler, og det er gået fornuftigt med fire sejre, fire uafgjorte og tre nederlag (to til Arsenal og et til Manchester City) med en målscore på 12-11.

Således besejrede man Manchester City med 2-1 på Etihad i denne saeson, mens det er blevet til to uafgjorte på hjemmebane mod Liverpool, henholdsvi­s 0-0 og 1-1 i denne saeson efter en sen udligning af Adam Lallana.

Efter den kamp aergrede Klopp sig over Uniteds defensive taktik, mens den davaerende Sky Sports-ekspert José Mourinho sagtens kunne se logikken.

”Han kunne ikke lide menuen. Han kan godt lide kød, men han fik fisk, så han var ikke tilfreds. Liverpool er meget staerkere, når de spiller mod en modstander, der giver dem mulighed for omstilling­er og kontra-angreb, men med de begraensni­nger, United har for tiden, spillede de et andet spil, hvor de forsøgte at vaere solide i defensiven og ikke give dem nogle chancer for omstilling­er,” sagde Mourinho, der som Tottenham-manager i søndags forsøgte det samme og naer havde fået et point ud af det.

I det hele taget har Klopp haft det svaert mod Manchester United i sin tid som Liverpool-manager. Den første kamp blev spillet den 17. januar 2016 på Anfield, hvor Wayne Rooney sørgede for en udesejr på 1-0, mens det siden der er blevet til to gange 0-0 og to Liverpool-sejre; 2-0 i Europa League 1/8-finalen i 2016 og 3-1 i december 2018 i en kamp, hvor Liverpool havde fortjent at vinde mere komfortabe­lt end via et par afrettede Shaqiri-skud. Til gengaeld er det ikke lykkedes for Klopp at vinde på Old Trafford endnu, hvor det er blevet til fire uafgjorte og et 2-1 nederlag i marts 2018 på et par mål af Marcus Rashford, som i øvrigt også scorede for United i 1-1 kampen i oktober sidste år.

Men på søndag mødes de altså på Anfield.

 ??  ?? Adam Lallana er på vej ud i hjørnet for at juble med de medrejsend­e Liverpool-tilhaenger­e efter sin sene udligning i oktober på Old Trafford, mens Marcos Rojo forgaeves appellerer for offside.
Foto: Andrew Yates/PA Images/Ritzau Scanpix
Adam Lallana er på vej ud i hjørnet for at juble med de medrejsend­e Liverpool-tilhaenger­e efter sin sene udligning i oktober på Old Trafford, mens Marcos Rojo forgaeves appellerer for offside. Foto: Andrew Yates/PA Images/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark