Ekstra Bladet - Tipsbladet

DOMAGOJ VIDA

Født 29. april 1989 i Nasice, Kroatien

-

Domagoj Vida fejlede som ung i Bayer Leverkusen, hvor han spillede samtidig med Nicolai Jørgensen i saesonen 2010/11 uden at vaere i naerheden af at slå til i konkurrenc­en med den jaevnaldre­nde tysker Daniel Schwaab og veteranern­e Smi Hyypiä og Manuel Friedrich.

Men siden er Vidas karriere i det store hele gået én vej.

Bevares, han var uvenner med sin traener Ante Cacic i Dinamo Zagreb, men han var også rigtig god og spillede sig på landsholde­t i 2012, før han blev solgt til Dinamo Kijev i januar 2013.

Vidas tid der er selvfølgel­ig påvirket af den ukrainske borgerkrig, der tog fart i 2014, en borgerkrig der også lukkede Dynamo Kijev ind i varmen igen i ukrainsk fodbold med mesterskab i 2014 og 2015.

På landsholde­t var Vida reserve ved VM i Brasilien i 2014, men til EM 2016 var han fast mand, også i kvalifikat­ionen, hvor han spillede med Vedran Corluka, mens makkeren i kvalifikat­ionen og slutrunden i Rusland i 2018 var Liverpools Dejan Lovren.

Ved VM havde Vida forladt Dynamo Kijev til fordel for tyrkiske Besiktas, men da Kroatien slog Rusland på straffespa­rkskonkurr­ence i kvartfinal­en, kunne Vida stadig huske ukrainsk nok til at råbe ”Haeder til Ukraine”, et fast ukrainsk fodbold-slagord, der fik Vida og Kroatien i voldsom modvind hos de russiske VM-vaerter og deres tilskuere.

Vida var en klippe for Kroatien på vejen til VM-finalen og er stadig en profil på landsholde­t, men klubfremti­den i Besiktas er uvis trods en kontrakt indtil sommeren 2022. Transferry­gter, der sender ham til adskillige Premier League-klubber, fyger rundt i engelske medier i disse dage, og som snart 31-årig midtstoppe­r er tiden nok også inde, hvis Vida skal nå at slå til i en af Europas største ligaer.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark