Ekstra Bladet - Tipsbladet

TRUP OG TAKTIK

-

Luka Modric og Ivan Rakitic har ikke vaeret i naerheden af deres niveau fra VM 2018, hvilket naesten også havde vaeret naturstrid­igt med de enestående praestatio­ner, de leverede den sommer i Rusland.

Men mindre kan også gøre det for Kroatien, der fortsat har en habil trup med gode valgmuligh­eder isaer på midtbanen og oppe foran.

Vi har her linet Kroatien op i en 4-3-3-formation, men fra kamp til kamp og undervejs i opgørene kan kroaterne meget vel spille ud fra en 4-2-3-1-formation, der mod staerke nationer kan ligne en 4-5-1 med betydelige defensive pligter til kantspille­rne.

Vi har her smidt den formstaerk­e, energiske offensivsp­iller Nikola Vlasic på venstre kant, selvom det måske er mere oplagt at se ham i en bevaegelig rolle bag Bruno Petkovic, en stor, staerk forward fra Dinamo Zagreb, der ikke slog igennem i italiensk klubfodbol­d i Bologna og

Catania men nu er en meget eftertragt­et herre med et overrasken­de godt touch på bolden, der på rygteplan har vaeret naevnt som Barcelona-reserve men nok naermere skal tilbage til Italien eller til en velbetalen­de klub i udkanten af eller udenfor Europa.

Ivan Rakitic har døjet med skader og var ikke fast i kvalifikat­ionen, og han kan sagtens ende som joker og give plads til Mateo Kovacic. Ante Rebic har svaert ved at få spilletid i AC Milan men har spillet en del kampe som højre kant.

Kroaterne skal til slutrunden bevise, at de stadig kan spille lige op med de allerstørs­te nationer, og klare sig i de kampe uden Mario Mandzukic, der holdt modstander­nes forsvar beskaeftig­et med sin irriterend­e gode fysik og graensesøg­ende, uforudsige­lige stil.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark