Ekstra Bladet - Tipsbladet

TRANSFERTA­L 22

-

Hvad har syv brasiliane­re, fire georgiere, to kroater, to malinesere og én mand fra henholdsvi­s Japan, Irak, Peru, Nicaragua, Ungarn, Montenegro og Martinique til faelles?

Dette er en gåde af de svaerere, for det drejer sig om de 22 spillere, der i skrivende stund er på kontrakt i Irans bedste fodboldrae­kke som udlandsleg­ionaerer.

Det er ikke just store navne, der er tale om, selvom den 31-årige angriber Cheick Diabaté har spillet over 100 Ligue 1-kampe for Bordeaux og scoret flittigt undervejs.

Syv udlaending­e har indtil videre forladt ligaen denne januar, hvor Iran som bekendt er del af et tilspidset konflikt med USA og en raekke af Irans nabolande.

”De behandler udlaending­ene her rigtig godt, isaer spillerne. De går meget op i fodbold,” sagde brasiliane­ren Mazola til det amerikansk baserede sportsmedi­e Vavel i begyndelse­n af sidste uge, få dage efter den iranske general Qassem Soleimani var blevet likvideret i Iraks hovedstad Bagdad i et amerikansk droneangre­b.

”Det er svaerere for min kone. Hun kan kun vaere på hotellet, hun må ikke tage på stadion for at se kampene. Når hun forlader vaerelset, skal hun have tørklaede på, og have tjek på det tøj, hun har på,” sagde Mazola, der var hjemme på ferie i Brasilien fra klubben Tractor Sazi og håbede på, at han ikke skulle tilbage til den anspaendte situation i Iran.

Topklubben og mesterskab­et Persepolis var i 2018 i den asiatiske Champions League-finale og er traenet af den tidligere argentinsk­e landsholds­spiller Gabriel Calderón, der scorede sit enlige landskamps­mål i en kamp mod Danmark i 1987.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark