Ekstra Bladet - Tipsbladet

UKENDTE JEPHCOTT ER WEEKENDENS VAERDISPIL

-

FREDAG KL. 20.00

FC Porto – Braga,1 1,53 @ BET365

FC Porto har vundet 13 af 16 kampe denne saeson, men må stadig konstatere, at Benfica har et forspring på fire point fra førsteplad­sen. Kun en sejr taeller derfor i hjemmekamp­en mod Braga, som skulle kaempe overrasken­de hårdt for at hive en sejr hjem i overtiden mod Tondela i sidste runde.

Fredag venter så en langt svaerere opgave for Braga, som traditione­lt har det svaert på udebane mod ligaens tophold. De sidste tre saesoners syv udekampe mod et af top 3-holdene har bare kastet ét point af sig, mens Braga har tabt ni af de sidste 10 kampe på udebane mod netop FC Porto.

FC Porto selv har vundet 18 af de sidste 18 hjemmekamp­e mod hold fra raekkens øverste halvdel minus top tre, og når vaerterne her i storform på jagt efter Benfica, så ligner odds 1,53 en paen betaling på 1-tallet.

LØRDAG KL. 13.30

Watford – Tottenham, Begge hold scorer 1,70 @ BWIN

Mørke skyer samles over Tottenham, som ikke har haft meget at glaede sig over siden juledagene. Tirsdag fik man dog en pligtsejr hjemme over Middlesbro­ugh i FA Cuppen, som måske kan bruges til at indgyde lidt gejst i holdet, som ikke laengere lever helt så højt på Mourinho-effekten.

Watford er langt fra nogen nem modstander efter skiftet til Nigel Pearson, som har ivaerksat en utrolig redningsak­tion med 13 point som udbytte af de sidste fem kampe. Det skyldes ikke mindst en flittigt scorende offensiv, som har praesteret 11 mål i samme periode.

Tottenham tabte nytårsdag med 0-1 ude mod Southampto­n, men er ellers kommet på tavlen i 9 af de foregående 10 udekampe. Det gør tydeligvis ondt på holdet at undvaere topscorer Harry Kane, og Spurs har ikke scoret i ligaen, siden han blev skadet.

FA Cup-kampen mod Middlesbro­ugh viste dog, at andre kan finde nettet – og statistisk set har Kane altså ”blot” scoret 11 af 36 ligamål for Tottenham, heraf to på straffespa­rk. Jeg tror på, at Dele Alli, Son Heung-Min og co. nok skal få Tottenham på tavlen imod formstaerk­e Watford, så begge hold scorer til markedsled­ende 1,70 hos bwin.

LØRDAG KL. 13.30

Watford – Tottenham, Dele Alli scorer 4,00 @ BET365

Dele Alli har virket som genfødt under José Mourinho, som har set den engelske offensivsp­iller score fem af syv saesonmål for Tottenhan, siden han overtog tøjlerne i slutningen af november.

Nu venter så en svaer udekamp mod formstaerk­e Watford, som dog plejer at høre til de hold, Dele Alli har det godt imod. Den 23-årige angrebsspi­ller har nemlig scoret fem mål i de sid

ste seks ligakampe mod netop Watford, som i øvrigt ikke har holdt målet rent i en kamp mod Spurs siden 2006.

Topscorer Harry Kane sidder ude i de naeste måneder, og det har før fået isaer Son Heung-Min til at løfte niveauet. I denne saeson har Dele Alli dog – isaer efter skiftet til José Mourinho – overstråle­t sydkoreane­ren, så til odds 4,00 satser jeg lidt mønt på mål fra Alli imod en af hans foretrukne modstander­e.

LØRDAG KL. 16.00

Plymouth – Mansfield, Luke Jephcott scorer 3,20 @ BET365

Luke Jephcott er naeppe et navn, der vaekker den store genklang blandt størstedel­en af Tipsbladet­s laesere. Den 19-årige waliser ligner ikke desto mindre et af weekendens bedste spil som målscorer imod Mansfield.

Mansfield møder nemlig op til kampen i ganske middelmådi­g form med bare én sejr i de sidste 11 kampe. Laeg dertil at man har indkassere­t 11 mål i de sidste fem kampe, mens det på udebane blot er blevet til tre clean sheets i denne saeson.

Og hvem er denne Luke Jephcott så? Den 19-årige angriber startede egentlig året som udlejet til Truro City FC, hvor han kom til i sommer. Skader og manglende skarphed hos Plymouths angribere fik dog Ryan Lowe til at hjemkalde Lephcott til førstehold­et – og det har manageren ikke haft grund til at fortryde.

Jephcott har nemlig scoret to mål i begge sine kampe for Plymouth, som har startet 2020 med to sejre og en målscore på 6-1. Det bør sikre Jephcott en startplads hjemme på Home Park, hvor Plymouth har scoret 16 mål i de sidste syv kampe. Odds 3,20 på den formstaerk­e og unge waliser (som ifølge egen Twitter-profil er ”buzzing” for tiden) ligner ganske enkelt et gaveodds fra bet365.

SØNDAG KL. 15.00 Burnley – Leicester, 2 1,91 @ NORDICBET

Burnley ligner et hold i krise efter fire liganederl­ag i traek, som ikke kan skjules af en 4-2-sejr i FA Cuppen over Peterborou­gh. Også på hjemmebane ser det stramt ud for The Clarets, som har tabt fire af de sidste fem kampe på Turf Moor med en 1-0sejr over Newcastle som eneste undtagelse.

Søndag eftermidda­g venter en visit fra Leicester, som heller ikke virker alt for overbevise­nde med 3-1-3 som udbytte af den sidste måneds kampe i både liga og pokalturne­ringer. På udebane har Leicester dog vaeret skraemmend­e staerke med seks sejre i de sidste syv kampe, hvor man har scoret utrolige 23 mål.

Nederlaget var i øvrigt til Manchester City, og ser vi alene på Leicesters udekampe mod hold fra raekkens nederste tredjedel, så står The Foxes med 5-1-0 som udbytte under manager Brendan Rodgers. Jeg vaelger derfor at tro på, Leicesters formdyk er af kortvarig karakter, selv om man fortsat må undvaere den vigtige og skadede Wilfred Ndidi her.

SØNDAG KL. 18.30

Olympiakos – Aris, Youssef El-Arabi scorer 2,10 @ BET365

Formstaerk­e Aris kommer på en svaer opgave søndag aften på Stadio Georgios Karaiskáki, hvor man må finde sig i rollen som outsider, selv om de sidste 12 kampe blot har budt på et enkelt nederlag. Olympiakos har nemlig vaeret taet på suveraene i toppen af raekken, mens man har vundet samtlige hjemmekamp­e i 2019 med undtagelse af 1-1-kampen mod PAOK, der ligger et enkelt point under Olympiakos i tabellen.

En af årsagerne til Olympiakos’ øjeblikkel­ige styrke er Youssef El-Arabi, som tilsynelad­ende var gået for tidligt på fodbold-aftaegt i Qatar, hvor han scorede 76 mål fordelt på 60 kampe over tre saesoner for Al Duhail.

Den 32-årige angriber står noteret for 13 mål i 17 kampe for Olympiakos siden skiftet til graesk fodbold. Og med 10 mål alene i de sidste syv kampe (samt fire mål i januars to kampe) viser El-Arabi, at skarpheden også er fulgt med ind i 2020.

Aris har ganske vist holdt målet rent i de sidste to udekampe, men tilbage i marts tabte man 1-4 ude til netop Olympiakos. Odds 2,10 på mål fra hjemmehold­ets farligste mand er derfor godkendt.

 ??  ?? Plymouths Luke Jephcott er faktisk så ukendt, at han ikke er at finde i vores billedarki­v. Her er Jephcotts holdkammer­at Antoni Sarcevic scoret i en FA Cup-kamp i sidste måned.
Foto: Tony Obrien/Action Images/Ritzau Scanpix
Plymouths Luke Jephcott er faktisk så ukendt, at han ikke er at finde i vores billedarki­v. Her er Jephcotts holdkammer­at Antoni Sarcevic scoret i en FA Cup-kamp i sidste måned. Foto: Tony Obrien/Action Images/Ritzau Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark