Ekstra Bladet - Tipsbladet

KAMPDAG LØRDAG 18. JANUAR – SPILSTOP KL. 15.55

- TEKST: JØRN JUEL

1 ARSENAL - SHEFFIELD UNITED England Premier League lørdag kl. 16.00

Hvis man for et halvt år siden havde sagt, at Sheffield U efter 22 runder ville indtage sjetteplad­sen i Premier League, ville de fleste grine en vis legemsdel i laser, men oprykkerne har gjort det forrygende, og derfor tør jeg heller ikke udelukke, at de tager point mod et rystet Arsenal, der får mere end svaert ved at kvalificer­e sig til Europa i naeste saeson.

2 MANCHESTER CITY - CRYSTAL P England Premier League lørdag kl. 16.00

Manchester C mødte sidst Crystal Palace på hjemmebane for lidt over et år siden og tabte sensatione­lt 2-3. Kan det samme ske igen? Godt nok er Crystal P et glimrende kontrahold, men City viser sig lige nu fra sin allebedste side og smadrer al modstand. Det må vaere kuponens mest sikre hjemmesejr.

3 SOUTHAMPTO­N - WOLVERHAMP­TON England Premier League lørdag kl. 16.00

Her kan man tale om modsatrett­ede formkurver! Southampto­n ser bedre og bedre ud for hver kamp, og nedrykning er vist ikke laengere et tema på sydkysten efter 4-1-0 i de sidste 5 ligakampe. Wolverhamp­ton skuffede voldsomt, da de hjemme ikke kunne besejre et voldsomt svaekket Newcastle. Jeg tror ikke ulvene kan tage alle 3 point.

4 BRIGHTON - ASTON VILLA England Premier League lørdag kl. 16.00

Aston Villa fik en ordentlig omgang klø af Manchester C, og den nuvaerende fokus på semifinale­n i Liga cuppen kan godt risikere at koste nogle livsvigtig­e point i nedrykning­skampen. Brighton har svaert ved at finde samme niveau som før nytår, og heller ikke hjemme ser de lige nu supergode ud. Som i den foregående kamp tvivler jeg på point til gaesterne.

5 NORWICH - BOURNEMOUT­H England Premier League lørdag kl. 16.00

Hårdt ramt af skader er Bournemout­h i frit fald og ligger naestsidst kun med dagens modstander bag sig. Norwich fungerer fint offensivt med Pukki på top, men forsvarssp­illet har slet ikke klasse til Premier League, hvilket kommer til at koste dem en ny nedrykning. Jeg synes det er svaert at udpege en favorit i denne kamp, men Norwich er markant staerkere hjemme end ude.

6 WEST HAM - EVERTON England Premier League lørdag kl. 16.00

Everton har forbedret sig under Carlo Ancelotti, men har fortsat store problemer på udebane med kun en sejr i de sidste 5 kampe. West Ham har kort sagt noget af en møgsaeson, og London-holdet er alt for svingende. Resten af saesonen bliver målet at undgå nedrykning, hvilket de også bør vaere rigeligt staerke til at klare.

7 BIRMINGHAM - CARDIFF England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Cardiff har en skuffende saeson, hvor de alt for ofte må nøjes med det ene point, og kun har praesteret 2 sejre på udebane. Birmingham ligger endnu dårligere placeret, og har voldsomt store udsving i praestatio­nerne, men det var betydeligt mere ventet. Jeg forventer en meget taet opgør med få mål, og alle 3 tegn må i brug.

8 DERBY - HULL England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Wayne Roony har vaeret en velkommen forstaerkn­ing for Derby. Godt nok har han ikke tidligere tiders niveau, men han er rigeligt god til Championsh­ip. Som jeg ofte fremhaever, er Hull et af de mest ustabile hold i raekken, og selvom jeg holder et hjemmehold i klar fremgang som temmelig stor favorit, tør jeg derfor ikke se bort fra overraskel­sen.

9 HUDDERSFIE­LD - BRENTFORD England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Efter 2 nederlag i traek til bundrivale­r er Huddersfie­ld igen med i den kedelige nedrykning­sstrid. Nu venter den svaerest mulige modstand, da Brentford pt. ser utroligt staerke ud, og ligner den største trussel for Leeds og West Bromwich til den direkte oprykning. Huddersfie­ld virker igen lige så modløse som i starten af saesonen, og mon ikke 2-tallet kan stå alene.

10 MILLWALL - READING England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Reading har nu spillet 9 kampe i traek i alle turneringe­r uden at tabe, og så kan man jo spørge, hvorfor jeg alligevel holder Millwall som svag favorit. Det skyldes naturligvi­s, at Millwall efter traenerski­ftet også er inde i en god stime, og tilmed har stor fordel af hjemmebane­n The Den. Men alt i alt en meget lige kamp, der sikkert ikke indeholder ret mange mål.

11 PRESTON - CHARLTON England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Charlton fik en heldigt point mod West Bromwich, der ikke fungerer som bedst for tiden. Preston er også inde i en downperiod­e uden sejr i 5 kampe, men vaerterne kaemper fortsat godt for sagen, og det er kun et spørgsmål om tid, før de igen viser deres rette niveau. Det er efterhånde­n et stykke tid siden Charlton viste taender, så 1-tallet skal kunne stå alene.

12 SHEFFIELD W - BLACKBURN England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

I siste uge var jeg helt inde på, at Sheffield W kunne overraske på Elland Road mod topholdet Leeds, og de behøver ikke bede om undskyldni­ng for de 3 point! Det har ikke rigtigt kørt på skinner for Blackburn, der ikke har smagt sejrens sødme siden før jul, men det bundsolide midterhold får ofte fightet sig til et enkelt point.

13 SWANSEA - WIGAN England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Swansea har indtil videre en ok saeson, og play-off er i høj grad inden for raekkevidd­e. Hvis waliserne havde lidt større stabilitet og ikke de mystisk gevaldige udfald med dårlige kampe undervejs, så havde det set endnu mere lovende ud. Wigan kaemper som løver for hvert point i bunden, og måske er det her kuponens største overraskel­se kommer?

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark