Ekstra Bladet - Tipsbladet

10 MILLIONER-BARRIEREN SKULLE BRYDES

-

Ien lang artikel gennemgik Tipsbladet, hvordan den engelske transferre­kord havde udviklet sig gennem årtierne – fra at man i 1899 forsøgte at indføre en maksimumpr­is på 10 pund (nej, der mangler ingen nuller) for en fodboldspi­ller, til man nu i slutningen af halvfjerds­erne betalte adskillige hundredetu­sinder for de største stjerner.

Anledninge­n var, at den første spiller til 1 million pund – 10 millioner kroner – vurderedes til at vaere lige om hjørnet. West Bromwich havde købt David Mills for 516.000 pund, men ingen forventede, at den rekord ville holde laenge. Birmingham­s landsholds­angriber Trevor Francis var varmeste navn til at bryde barrieren.

”Manager Jim Smith vil ikke saelge nu, men hvem ved, måske rykker Birmingham ud, så får de måske brug for pengene, og måske er Francis ikke så interesser­et i 2. division, at han vil blive. Han kan meget vel blive den første spiller til 1.000.000 pund,” skrev Tipsbladet.

Varmeste navn på en ny arbejdsgiv­er var Nottingham Forest, men var Francis overhovede­t de mange penge vaerd?

”Nottingham Forest-manageren, Brian Clough, er ikke i tvivl om svaret. Selvfølgel­ig er han det. Clough vil rask vaek – hvis han havde pengene – give det dobbelte – altså 20 millioner kroner – for en type som Francis, som er god for 25 mål i løbet af en saeson.”

”Der er kun loft over handlerne en stund. Og det er ikke kun inflatione­n, der river det i vejret. Jagten på aere og berømmelse er så stor, at der intet loft er i virkelighe­den. Sky is the limit,” skrev Tipsbladet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark