Ekstra Bladet - Tipsbladet

FCM’S GULDHELT

-

FC Midtjyllan­d var skiftet til et tremandsfo­rsvar med Kian Hansen, Filip Novak og Zsolt Korcsmár, og med et halvt år tilbage på aftalen i Horsens kunne midtjydern­e presse østjyderne på prisen og snuppe den store, hovedstøds­staerke Bubacarr Sanneh foran Brøndby IF.

Sanneh havde første arbejdsdag nogle dage inde i januar 2018, og en uges tid senere lejede FC Midtjyllan­d så Erik Sviatchenk­o af Celtic.

Med Kian Hansen til at styre spillet og Sviatchenk­o og Sanneh ved Hansens side i forsvaret blev FC Midtjyllan­d meget duelstaerk og igen en voldsom trussel på offensive dødbolde.

Bubacarr Sanneh scorede i en 3-3-kamp mod AaB, mod FC Nordsjaell­and og så i den afgørende sejr i Brøndby i midten af maj, der gjorde FC Midtjyllan­ds mesterskab muligt.

Sanneh spillede FC Midtjyllan­ds europaeisk­e kvalifikat­ionskampe, som endte bittert med et samlet nederlag til Astana og derefter til Malmö FF i Europa League-kvalifikat­ionen, og efter naesten at have opgivet håbet blev gambianere­n på sidste dag i transfervi­nduet i august 2018 solgt til Anderlecht for 60 millioner kroner, hvoraf et paent millionbel­øb røg til Horsens.

Sanneh har ikke haft succes i kaotiske Anderlecht eller som lejespille­r i tyrkiske Göztepe sidste efterår. Der har her i januar vaeret rygter om en lejeaftale med Brøndby IF.

BUBACARR SANNEH

2012-2015: Real de Banjul 2014-2017: AC Horsens 107 kampe/17 mål 2018-2018: FC Midtjyllan­d 16 kampe/3 mål 2018-2018: Anderlecht 12 kampe/1 mål 2019- : Göztepe SK 2 kampe/0 mål ––––––––––––––––––––––––––––– 2012- : Gambia 16 kampe/1 mål

DJENS STAGE NIKLAS BACKMAN er har vaeret adskillige andre januar-transfers, der omgående eller efter lidt tid viste sig at vaere store succeser i Superligae­n.

Kamil Wilczek var langt fra i form, da han kom til Brøndby fra et helt igennem mislykket efterår i Serie A-miniputten Carpi i januar 2016, men efter et sløvt forår blev den polske angriber en sjaeldent målfarlig Superliga-angriber. Martin Pusic var medvirkend­e til at skubbe FC Midtjyllan­d det sidste stykke til mesterskab­et, da han rykkede fra Esbjerg i januar 2015, og Morten Karlsen og Anders Egholm havde på midtbanen og i forsvaret deres store andel i Randers’ optur i 2010.

Pierre Kanstrup var en åbenbaring som midtstoppe­r i Sønderjysk­E i foråret 2014, og ud over Morten ”Duncan” Rasmussen fandt AGF også Jens Stage og Nicklas Backman i januar 2016. Ikke alle husker, at Stage kom fra Brabrand IF i 2. division som 19-årig, og nutidens defensive AGF-styrmand Niklas Backman kom til samtidig efter to år i den kinesiske hovedstad Beijing.

 ?? Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix ??
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
 ?? Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix ??
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark