Ekstra Bladet - Tipsbladet

LEROY SANÉ

-

Født 11. januar 1996 i Essen, Tyskland

17. marts – eller naermere betegnet returopgør­et mod Real Madrid i Champions League 1/8-finalerne – er den dato, Leroy Sané arbejder efter i sin comeback-kamp for Manchester City, og hvis det lykkes, ligger han også godt, hvad angår at komme med Tyskland til EM. Og det håber man selvfølgel­ig på i det tyske, hvor den livlige kantspille­r var savnet senest, der var slutrunde. Ved den lejlighed valgte landstraen­er Löw nemlig overrasken­de Julian Brandt i stedet for City-stjernen Sané til den sidste plads, og selv om Brandt var en staerk indhopper i Rusland, kunne tyskerne virkelig godt have brugt den hurtige og veldriblen­de Sané på kanten.

Det samme kunne Bayern München i sommer, for de havde bud efter City-kanten som afløser for de aldrende Ribery og Robben, men de forhandlin­ger kom aldrig i mål, da Sané spillede fra start i den saesonåbne­nde Community Shield-kamp mod Liverpool og måtte udgå efter et lille kvarter med den alvorlige knaeskade, der har sat ham ud på skadeslist­en siden.

Men alt tyder altså på, at han bliver klar, og dermed kan han måske også få bygget videre på en lidt mystisk landsholds­karriere, for han missede først Confederat­ions Cup i 2017, da han havde brug for en naeseopera­tion for at få forbedret sit ilt-optag, hvorefter han blev vraget til VM. Efter slutrunden vendte han selvfølgel­ig straks tilbage, men landsholds­kammeraten Toni Kroos var alligevel ude med en bemaerknin­g om Sanés kropssprog, som han gerne så forbedret.

Og Sané havde da heller aldrig slået til for Tyskland, for han scorede ikke i sine 15 første landskampe. Men så kom der pludselig hul på bylden med målet mod Rusland den 15. november 2018, og siden da scorede han fire mål i de naeste fem landskampe, blandt andet to mod Holland, før korsbåndss­kaden stoppede ham. Hvis han hurtigt kan genfinde den stil, vil han blive en klar profil for Tyskland i den vanskelige EM-gruppe.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark