Ekstra Bladet - Tipsbladet

ALT ER IKKE, SOM DET PLEJER I DEN SPANSKE HOVEDSTAD – MEN SOM DET PLEJEDE

-

Diego Simeones Atlético Madrid har ikke fulgt op på La Liga-titlen i 2014 med yderligere mesterskab­er, men under den succesrige argentinsk­e traener har Atlético alligevel formået at udvide spansk fodbolds magtduo til en trio. I de seneste to saesoner har ”Los Rojiblanco­s” endda henvist Real Madrid til La Ligas tredjeplad­s. Et magtskifte har vaeret undervejs i hovedstade­n, og vaek er de dage, hvor Atlético var en notorisk underpraes­terende midterklub, der skiftede traener i tide og utide.

Og dog. Godt nok er Atlético ikke dalet ned til midten af raekken, og Diego Simeone sidder i samme stol, som han har haft siden 2011, men denne saeson har vaeret hans hidtil dårligste i klubben. Atlético ligger nummer fem i La Liga, og den madrilensk­e sportsavis Marca pippede i december om, at argentiner­en muligvis ikke fortsaette­r som traener efter sommerferi­en – selv om han dog stadig får opbakning fra ledelsen.

”Alle hold kan have tre dårlige kampe, og jeg synes, at kritikken af Simeone er urimelig,” sagde Atléticos praesident Enrique Cerezo, efter holdets seneste tre kampe er endt med et nederlag til Eibar i ligaen, en chokerende pokalexit mod Cultural Leonesa fra den tredjebeds­te raekke og 0-0 mod bundholdet Leganés på hjemmebane. Atlético er aktuelt nummer fem i La Liga.

Problemet er offensiven. Atlético Madrid har stadig et staerkt forsvar, det naestbedst­e i La Liga med 14 indkassere­de mål i 21 kampe, men holdet scorer ikke nok. Kun fem klubber har lavet faerre ligamål i saesonen end Atléticos 22. Mange mål har aldrig vaeret saedvanen for Simeones mandskab, men evnen til at score vigtige mål på de rigtige tidspunkte­r er vaek. Atlético spiller alt for mange kampe uafgjort og lider under manglen på en skarp 9’er. Diego Costa har vaeret skadet siden november og har desuden ikke ramt samme niveau, som han besad før skiftet til Chelsea. I skrivende stund meldes Edinson Cavani på vej til klubben, og den uruguayske angriber kunne vaere løsningen med en målnaese og et fighterhje­rte, som passer perfekt ind i Simeones stil. Men Atlético savner også Antoine Griezmann.

Afløseren João Félix kostede 940 millioner kroner, men er stadig et talent, ikke en faerdig spiller, og skal, med Simeones ord, laere at opleve Atlético ”med hjerte og følelser”, før han helt vil passe ind. Portugiser­en har ikke scoret i ligaen siden september og fik en muskelskad­e i sidste weekend. Så Atlético leder efter mål og rytme i en vanskelig saeson, hvor holdet ligger uden for top fire i ligaen, skal møde Liverpool i Champions League om to en halv uge og allerede er ude af Copa del Rey – og lørdag eftermidda­g gaester holdet Estadio Santiago Bernabéu.

Her går det anderledes fremragend­e for Real Madrid. Da FC Barcelona i sidste weekend tabte til Valencia, strøg Zinedine Zidanes drenge op på førsteplad­sen. Real Madrid har vundet syv af de seneste ni kampe og spillet uafgjort i de sidste, så formen er god, og holdet ligaens bedste forsvar og det naestbedst­e angreb.

”Det arbejde, som Zidane udfører i Real Madrid, er ekstraordi­naert. De resultater, han har opnået, og tidligere titler er vaerd at hylde”, lød det for et par uger siden fra en mand, der ved, hvad han taler om – den tidligere spanske landstraen­er Julen Lopetegui, som i sidste saeson kun holdt fire måneder som traener i klubben. Han blev afløst af Santiago Solari, der også kun havde jobbet i fire måneder, inden Zidane vendte tilbage.

Den slags kaos er der ikke noget af i denne saeson. Et af få problemer har vaeret udfordring­en med at få storindkøb­et Eden Hazard integreret i truppen, men selv nu hvor han er ude med en skade, leverer Real Madrid gode, stabile resultater.

Så situatione­n i Madrid er ikke, som den har vaeret i de senere år, men den minder om noget, man så i saesonerne før Diego Simeones ankomst. Spørgsmåle­t er, om lignende tendenser vil vise sig i lørdagens kamp på Bernabéu. Fra 1999 til 2013 vandt Atlético ikke en eneste kamp over byrivalern­e. Aktuelt er det halvandet år siden seneste rød- og hvidstribe­de sejr. Brydes den stime lørdag, vil det lette trykket på en presset traener for et presset fodboldhol­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark