Ekstra Bladet - Tipsbladet

SERIE A’S MANGE FLOPSTARS

-

Et halvt år nåede Matthias Sammer at spille i Inter. Den tyske landsholds­spiller havde vaeret et prestigein­dkøb for Milano-klubben, men Sammer holdt kun efteråret ud efter sit sommerskif­te, inden han rejste hjem til Bundesliga­en og Borussia Dortmund. ”Matthias Sammer faldt bare ikke til i Italien. Han havde problemer med sproget og passede ikke ind i det spillesyst­em, som traener Osvaldo Bagnoli efter en del eksperimen­ter nu har fundet frem til. Et system der har givet fire sejre på stribe og placeret Inter på en sikker andenplads,” skrev Tipsbladet, der vurderede, at Sammer frygtede at ryge på baenken.

Tyskeren var ikke ene om at have det svaert i en liga, som udlaending­e ofte floppede i.

”Hver saeson byder på udenlandsk­e ”flopstars” i den italienske serie A. De kan groft sagt lines op i to grupper, der er både fupspiller­e og reelle stjerner, som ender som flop. En maengde spillere kommer fra Sydamerika takket vaere dygtige mellemhand­lere, der saelger (på disse breddegrad­er) ukendte navne som nye Pelé’er og Maradona’er for høje summer.”

”Den anden gruppe er ubetingede stjernenav­ne, som blot ikke falder til. De får psykiske og sociale problemer, vaenner sig aldrig til den italienske mentalitet og lider konstant af hjemvé.”

”Det mest oplagte eksempel er Ian Rush, som efter et år i Juventus dårligt kunne sige bongiórno! Han klarede ikke skiftet fra øl og chips til vin og spaghetti. Det kan man laese om hans bog ”My italian diary”, som TIPS-bladet for nogle år siden bragte uddrag af – eller man kan spørge Michael Laudrup, som hurtig blev traet af at agere tolk og barnepige for waliseren,” oplyste Tipsbladet.

Herefter oplistede artiklen en raekke andre eksempler som Enzo Scifo, Florin Raducioiu og Thomas Hässler, inden den sluttede med at konkludere:

”Calcio italiana er ikke lykken for alle.”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark