Ekstra Bladet - Tipsbladet

FOR DE KONTRAKTLØ­SE ER DER INGEN DEADLINE

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN @TroelsBage­rT

Ved midnat er det slut. Der er ikke flere muligheder for at hente lige den spiller, man har brug for i naboklubbe­n, i den anden ende af landet eller for den sags skyld kontinente­t. Mesterskab­skampen, jagten på Top 6 og de naeste fire måneders forsøg på ikke at blive et af de tre nedrykkerh­old skal spilles med de spillere, man har nu, og dermed er beslutning­er om de spillere, man henter, og dem man ikke slår til på, med til at afgøre karrierer i de kommende måneder.

Og så der dem, der ikke har nogen deadline, og måske aldrig får det igen i fodbold.

I Danmark er der en raekke spillere, der muligvis får kontrakt i dag eller en af de naeste dage, men som nok heller ikke havde forestille­t sig at vaere i denne position for få år siden.

61 unglandska­mpe har Danny Amankwaa spillet fra 2009 til 2015, Ajax, Arsenal, Chelsea havde kig på kantspille­ren efter U/17-landsholde­ts EM og VM i 2011, og han er noteret for tre mesterskab­er med FC København, og tre pokaltitle­r samme sted.

Men alle unglandska­mpene, 19 kampe i Europa og over 100 ligakampe for FCK, Hearts og Sønderjysk­E aendrer ikke på, at Danny Amankwaa siden slutningen på efterårssa­esonen har vaeret klubløs og har fået den erfarne agent Per Steffensen til at forsøge at få karrieren tilbage på sporet.

Heller ikke Oliver Drost har fået en aftale efter fire år som angriber i Vejle, Horsens og Kolding, efter han stoppede i Kolding i slutningen af 2019, og det har en anden yngre eksSuperli­gaangriber med en fortid på unglandsho­ldene, Marcus Mølvadgaar­d, heller ikke, omend han i disse dage kan håbe på, at en tur på traeningsl­ejr med norske Strømsgods­et giver resultat.

Vi kan også føje Nicklas Bendtner til den liste for den sags skyld, selvom det nok naermere er et spørgsmål om motivation­en til at fortsaette og tilbuddene­s kvalitet, end hvorvidt der kommer tilbud.

Også i udlandet jagter tidligere staerke navne nye klubber. En af de mest påfaldende i det seneste halve år har vaeret Wilfried Bony, den tidligere Manchester City-angriber.

På hans webside, der ifølge siden drives af et britisk PRbureau, står han stadig opført som City-angriber og toner frem i knivskarpe portraetbi­lleder.

Men forwarden fra Elfenbensk­ysten havde indtil denne uge vaeret ude af fodbold, siden han sidste forår var på kontrakt hos Al-Arabi i Qatar.

Sidste sommer traenede han hos Newport i fjerdebeds­te engelske raekke, League Two, og selvom han i december var til prøvetraen­ing i Le Havre i Ligue 2, måtte han for nylig i et interview med Daily Telegraph erklaere sig åben for en kontrakt i The Championsh­ip.

”Jeg kender ligaen, så hvorfor ikke, hvis det er et godt projekt? Man kan komme på et hold, der opfylder sit mål om at rykke op i Premier League eller når playoff,” sagde Wilfried Bony, som så i denne uge fik en aftale med Al-Ittihad i SaudiArabi­en.

Portugisis­ke Fabio Coentrão gik kun akkurat glip af en plads i den guldvinden­de EM-trup i 2016, men efter at have tilbragt seneste årti i Real Madrid, AS Monaco, Sporting Clube og Rio Ave er han nu også arbejdsløs og har ligesom Wilfried Bony ikke spillet en kamp siden sidste saeson.

Tidligere OB-lejespille­r Marcus Pedersen, Michael Laudrups tidligere profil i Qatar-klubben Lekhwiya, Vladimir Weiss, og eks-Manchester United-spilleren Darron Gibson er også blandt de arbejdsløs­e, ligesom svenske Martin Olsson sidste forår rev sin akillessen­e over og ikke fik forlaenget i Swansea, hvorfor han som 31-årig nu er kontraktfr­i og har vaeret det i et halvt år.

En, der i den forgangne uge var heldig med en ny arbejdsgiv­er, var Hatem Ben Arfa, der har fået kontrakt i Ronaldos klub Valladolid efter at vaere stoppet i Rennes ved nytår. Det er i øvrigt anden gang i karrieren, Ben Arfa går et stykke tid uden en klub. I foråret 2015 havde Ben Arfa god tid til at taenke over fodboldliv­et, da han havde spillet for Newcastle og Hull, og derefter blev fritstille­t af Newcastle 4. januar. Først om sommeren måtte han spille fodbold igen, så han tilbragte flere måneder på stranden i Tunesien og var sammen med familiemed­lemmer, før han så begyndte hos Nice, hvor han igen blev så god, han kom på det franske landshold, spillede to kampe og fik en stor kontrakt i Paris Saint-Germain.

Men for hundreder af andre spillere er der ingen deadline – og for nogle kommer der heller aldrig en kontrakt igen.

MIO KR

 ??  ?? Danny Amankwaa i kamp for FC København i Champions League-kvalifikat­ionen mod FK Qarabag i august 2017. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danny Amankwaa i kamp for FC København i Champions League-kvalifikat­ionen mod FK Qarabag i august 2017. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark