Ekstra Bladet - Tipsbladet

31. JANUAR 2011

-

Den måske mest dramatiske stribe af handler i et januar-transfervi­ndue i England fandt sted 31. januar 2011. Der havde i ugevis cirkuleret rygter om intense forhandlin­ger mellem Chelsea og Liverpool om et køb af den spanske VM-vinder Fernando Torres, der skulle til hovedstade­n, og Liverpool havde positioner­et sig til at købe Luis Suárez fra Ajax under alle omstaendig­heder.

Mandag formiddag den 31. januar 2011 var parterne enige om prisen på Fernando Torres, der selv var indstillet på at skifte, og Torres blev fløjet i helikopter fra traeningsa­nlaegget Melwood til London og skrev under på sin ny aftale.

Liverpool havde Suárez klar, men med 50 millioner pund fra Chelsea, der åbenbart

var ved at braende hul i lommen, bød Liverpool i løbet af dagen så meget for Newcastles engelske angrebsåbe­nbaring Andy Carroll, at nordøstklu­bben sagde ja til at sende den haerdebred­e, høje geordie til Liverpool.

Luis Suárez var omtrent 100 millioner kroner billigere end Carroll, og man kan roligt sige, han fik den bedste karriere af de to med kaskader af mål for Liverpool og FC Barcelona, og en Champions League-titel plus spanske mesterskab­er med sidstnaevn­te.

Andy Carroll har til gengaeld vaeret plaget af skader og har rundt regnet vaeret skadet halvdelen af tiden, siden han landede i Liverpool. Carroll var i adskillige saesoner i West Ham og kom før denne saeson tilbage til Newcastle på fri transfer og en rolle som indhopper.

Fernando Torres døjede resten af sin karriere med den knaeskade, han blev opereret for før VM 2010 for at vaere klar til slutrunden. Torres havde en rimelig saeson i 2012/13 og var med til at vinde Champions League for Chelsea saesonen inden, men hurtighede­n var vaek. Efter et indholdslø­st lejemål i AC Milan i 2014 fik Torres 3½ år i Atlético Madrid, hvor han vandt Europa League og var i sin sidste Champions League-finale, denne gang mod Real Madrid. Torres sluttede med to saesoner på aftaegt i den lille japanske klub Sagan Tosu.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark