Ekstra Bladet - Tipsbladet

GIANNELLI IMBULA

-

FC Porto-Stoke

180.000.000

Vaerdi og succes i klubben: Karriere siden skiftet: Karriere:

Hvad var Giannelli Imbula? En udfordrer og dribler, assistmage­r, boldfordel­er, oprydder? Imbula var lidt af det hele og nød enormt godt af Marcelo Bielsas ekstremt løbeintens­e og offensive spillestil, der i saesonen 2014/15 en overgang så ud til at gøre Marseille til fransk mester.

Både Marseille og FC Porto hører til blandt de europaeisk­e klubber, der er mest friske på transferma­rkedet og med at samarbejde med diverse investerin­gsselskabe­r og magtfulde agenter, så der var intet usaedvanli­gt i, at Imbula blev sendt til FC Porto for 20 millioner euro.

Det gik så slet ikke for franskmand­en i portugisis­k fodbold, og så var han tilgaengel­ig for Stoke på transfer-deadline 1. februar 2016, hvor klubben var i faerd med at opruste.

Det gik også fint i første halvsaeson, hvor Imbula brugte sin gode teknik og individuel­le initiativ til at skabe chancer, men da Stoke begyndte at dykke i saesonen efter, var Imbula måske den, der faldt dybest.

Stoke raslede med sablen og stillede Imbula en saeson på reservehol­det i udsigt i sommeren 2017, og da Imbula har en høj løn, har han tilbragt de seneste saesoner på udlån i Toulouse og Rayo Vallecano, der kun har betalt en procentdel af franskmand­ens løn, mens Stoke i Championsh­ip betaler resten. Imbula er i dag på leje i Serie A-bundklubbe­n

Lecce og har kontraktud­løb til sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark