Ekstra Bladet - Tipsbladet

VODAFONE ARENA BESIKTAS

-

Der er mange fodboldare­naer i verden med et højt lydniveau, og en af de vildeste er Besiktas’ hjemmebane Vodafone Arena, der ligger smukt ned til Bosporusst­raedet i Istanbul. De to store naboer og rivaler i Fenerbahce og Galatasara­y kan med rette også haevde, det larmer ekstremt meget på deres hjemmebane­r, hvor der kommer flere tilskuere, men stadion konstrukti­onen hos B e sik t aser bygget til mange decibel og hjaelper hjemmehold­et.

Et af de mest berømte tilfaelde i de seneste år var under Champions League-kampen mod RB Leipzig i september 2017, som Besiktas vandt i sikker stil over de tyske gaester, der ikke var specielt vante med at spille europaeisk fodbold.

Vaerst varde t fo rudeholdet­s ty skelandsho­ldsangribe­r Timo Werner, der havde taget ørepropper på men alligevel ikke kunne baere larmen fysisk og psykisk og måtte bede om at blive udskiftet efter en halv time, tydeligt påvirket af den voldsomme, vilde larm på stadion.

”Han bad om at blive udskiftet, så jeg tog ham ud. Det er umuligt at forberede dit hold på en atmosfaere som denne. Der var øredøvende larm, og i starten var vi lidt påvirket af det,” sagde davaerende Leipzig-traener Ralph Hasenhüttl efter 0-2-nederlaget, hvor Leipzig også meddelte, at Werner havde følt sig svimmel og skidt tilpas.

”Jeg husker det også fra dengang, jeg kom til Besiktas’ gamle stadion for at spille en kamp med Liverpool. Det glemmer jeg aldrig, for hjemmehold­ets fans var så ekstremt larmende, og det påvirkede os helt klart som udehold,” sagde Besiktas’ Ryan Babel et par måneder senere i et interview med CNN.

 ??  ?? Besiktas-fans fejrer mesterskab­et i 2017. Foto: Yasin Akgul/AFP/Ritzau Scanpix
Besiktas-fans fejrer mesterskab­et i 2017. Foto: Yasin Akgul/AFP/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark