Ekstra Bladet - Tipsbladet

EM ER PARKERET

-

Selv om der kun er godt fire måneder til, at EM bryder løs med blandt andet tre danske hjemmekamp­e i Parken, er det ikke noget, der fylder så meget i Parmaangri­beren med de 25 landskampe og fire mål for Danmark.

”Nej, det har jeg lidt parkeret. Nu har vi kvalificer­et os, og så kommer der nogle landsholds­samlinger, hvor man selvfølgel­ig går ind i det med fuld koncentrat­ion, men det er ikke noget, jeg taenker over på den måde i det daglige hernede. Jeg tager det egentlig bare fra dag til dag og fra kamp til kamp. Jeg glaeder mig selvfølgel­ig til det. Jeg er godt klar over, at det er kaempestor­t, og at det bliver sjovt, men der er lang tid til. Og tingene kan sgu gå hurtigt i fodbold,” siger Andreas Cornelius, der faktisk kun har spillet fire landskampe siden VM-slutrunden i Rusland.

Men han er selvfølgel­ig inde i billedet, og formen er fin – ja, måske så fin, at han sammen med Kasper Dolberg kandiderer til startplads­en som spidsangri­ber, der står åben efter Nicolai Jørgensens formdyk i Feyenoord. Cornelius startede i hvert fald den sidste kvalifikat­ionskamp i Dublin mod Irland, men måtte dog traekke sig efter en halv time med en skade til fordel for Dolberg.

”Det er jo noget, der kommer ved praestatio­nerne her i det daglige, og når man så kommer med landsholde­t, at man viser, at man er klar og kan udføre den opgave, man får af traeneren. Men jeg tager det egentlig stille og roligt.”

”Jeg vil selvfølgel­ig rigtig gerne vaere med og praestere så godt som muligt, men det er ikke noget, jeg går og stresser over i hverdagen. Jeg ser det lidt som om, at det er noget, der kommer, hvis man gør det godt på klubniveau, og samtidig også gør det godt, når man er med landsholde­t. Der er selvfølgel­ig meget få samlinger tilbage, så det gaelder bare om at vaere superskarp hver gang, der er samling, og vise, at man er klar,” siger Andreas Cornelius.

Det danske landshold samles naeste gang i slutningen af marts, når det gaelder et par venskabska­mpe mod Faerøerne i Herning og mod England på Wembley.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark