Ekstra Bladet - Tipsbladet

DE DANSKE FORBINDELS­ER

-

I de to saesoner fra 2015 til 2017 var der ikke en eneste dansker, der fik minutter i den italienske Serie A, men det har i den grad aendret sig i de seneste par saesoner. I 2018/19 var der syv danskere i kamp, efter Andreas Cornelius blev udlånt til Bordeaux, og nu er man så oppe på otte med Christian Eriksens underskrif­t med Inter i Milano, så der er pludselig masser af danskeropg­ør – således også i søndagens kamp mellem Andreas Cornelius’ Parma og Jens Stryger Larsens Udinese.

”Man får da snakket lidt, og det er altid sjovt at møde nogen, man kender. Det sker jo ikke hver gang, når man spiller i udlandet. Og så spiller jeg jo sammen med Jens på landsholde­t, så vi kender hinanden rigtig godt, så det var fint. Nu er der jo efterhånde­n også en del danskere hernede,” siger Andreas Cornelius, der for anden gang besejrede Jens Strygers Udinese, mens Genoa-danskerne Lukas Lerager, Lasse Schöne og Peter Ankersen løb ind i et 1-5 nederlag via et Corneliush­attrick, omend Peter Ankersen utvivlsomt gerne vil have noteret, at han først kom på banen efter den gamle FCK-kammerat havde scoret sine mål.

Angriberen var til gengaeld skadet, da Parma spillede 2-2 mod Andreas Skov Olsens Bologna, mens han endnu ikke har mødt Simon Kjaer, hverken i Atalanta eller AC Milan-udgaven. Og så er der selvfølgel­ig Christian Eriksen i Inter, som Parma tager imod den 15. marts.

”Jeg tror, Christian kunne passe ind mange steder og helt sikkert også i Inter. Det er et godt hold, og jeg tror, at de kommer til at spille med om mesterskab­et hele vejen,” siger Cornelius om landsholds­kammeraten, der endnu ikke havde skrevet under med Milano-klubben, da Tipsbladet var i telefonen.

Men angriberen kan godt forstå, at landsmaend­ene søger til Italien.

”Ja, det kan jeg godt. Jeg synes, det er en god liga, og jeg synes også, at det er en god form for fodbold. Det er meget teknisk og taktisk, og det tror jeg er nogle af de ting, hvor danskere generelt er staerke. Det tror jeg også, at klubberne vaerdsaett­er, spillerne passer fint ind i spillestil­en,” siger Andreas Cornelius, der nyder det danske selskab i Støvleland­et.

”Det er da hyggeligt. Og egentlig bor vi heller ikke ret langt fra hinanden, så det er super,” siger han, uden der dog har vaeret tid til at mødes med for eksempel Peter Ankersen, der bor 200 kilometer mod vest i Genoa.

”Vi har snakket om at gøre det, men vi har ikke lige fået gjort det endnu, fordi vi har så travlt alle sammen. Der er ikke mange fridage. Men det kunne sagtens vaere, at vi gør det på et tidspunkt,” siger det ene medlem af den store danskerkol­oni i Norditalie­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark